Házi raffaello

Aki ismer tudja, hogy nem vagyok nagy csoki szerető, de egy kis Raffaelloval (boltival is) mindig le lehet venni a lábamról. 😛 Ez ugye nem is csokis, és hát isteni finom! Nem túl bonyolult otthon sem elkészíteni, sztem a legmacerásabb része a tejpor beszerzése. 🙂 Nem minden boltban kapni, és figyeljünk, hogy tejpor legyen, ne kávépor és társai, hanem TEJPOR. Ezzel lesz igazán finom! 🙂

 

Hozzávalók:raffaello_DSC01817

75 ml víz

3 ek. méz

20 dkg sovány tejpor

10+5 dkg kókuszreszelék

12,5 dkg olvasztott vaj

kb. 30 szem mandula (nem baj, ha nem blansírozott)

 

 

Elkészítése:

A vizet a mézzel felforraljuk, közben egy tálban a tejport 10 dkg kókuszreszelékkel elkeverünk. Ha felforrt a szirup, akkor húzzuk le a tűzről, és állandó kevergetés mellett 2 részletben adjuk hozzá a kókuszreszelékes tejporos keveréket, majd az olvasztott vajat is. Keverjük simára a masszát, majd hagyjuk kihűlni (ez 1-2 óra alatt megtörténik, a szoba hőmérsékletétől függően – ezt várjuk ki! Ha hűtőbe/ fagyasztóba tesszük, akkor is várjunk előtte picit, amíg meghűl, különben a vaj kicsapódik belőle). Ha kihűlt és nehezen keverhető lett a tészta, akkor egy kanál segítségével golyónyi adagokat merünk a tésztából, majd egy mandulát a közepére téve golyókat gyúrunk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük. Ha elkészült akár fogyasztható is, de még jobb, ha 1 órácskát még tudunk várni, és hűtőbe tesszük. 🙂

Culin’Art a Facebook-on is =>

raffaello

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!