Forralt boros – rumos meggyleves

Igazi téli leves a forralt bor illatával és egy kupica rummal megtoldva. Egy hétköznap estére is kellemes fogás, de akár az ünnepi menü része is lehet.

 

Hozzávalók:forralt_boros_rumos_meggyleves_DSCN1746

1 üveg házi magozott meggybefőtt (kb. 700 g), vagy ennek megfelelő mennyiségű friss/fagyasztott meggy

5 dl (száraz) vörösbor

5 dl víz

1 csillagánizs

2 rúd fahéj

kb. 10 szem szegfűszeg

½ teáskanál őrölt fahéj

12 db barna kockacukor vagy 6 csapott ek. barna cukor (ha fehér cukor használunk akkor kicsit kevesebb, mert az édesebb)

1 kupica barna rum (5 cl) – ha gyerekeknek is tálaljuk, akkor elhagyható

½ tasak vaníliás pudingpor

2,5 dl tej

Gyerekeknek készítsünk alkoholmentes változatot, így =>

TIPP! A fűszereket tegyük teafüves zacskóba (a legtöbb drogériában is kapható, nem csak teás boltokban), így biztosan nem kerül senki tányérjára, és nem harap rá. forralt_boros_rumos_meggylevesElkészítése:

A meggyet (levével együtt ) a vörösborral, a vízzel, a teafüves zacskóba tett fűszerekkel és a cukorral felrakjuk főni. Amikor majdnem felforrt, akkor hozzáadjuk a rumot, majd pedig a tejben jól elkevert pudingport. forralt_boros_rumos_meggyleves_DSCN1743Jól elkeverjük, majd forrástól számítva még pár percig főzzük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk, egy kis tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszíthetjük.

 Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!forralt_boros_rumos_meggyleves_DSCN1750

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!