Tejfölös krumplisaláta

Örök kedvenc, imádom így, amikor ecetes lében állt, majd tejföl is került rá. 🙂 Kiváló köret mindenféle sült húsokhoz, hidegtálakhoz. És külön jó, hogy 1 nappal korábban is előkészíthetjük. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll az ecetes lében.

tejfolos_krumplisalata_DSCN1323

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli

4 fej lila hagyma

1 teáskanál só

Az ecetes léhez:

1,5 l víz

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor (vagy 1 édeske)

1,5 evőkanál 20%-os ecet

A tejfölös öntethez:

2,5 dl tejföl

fél csapott teáskanál só

 

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, elnegyedeljük, felszeleteljük, besózzuk, negyed órát állni hagyjuk. A krumplit is kicsit besózzuk, majd összeforgatjuk a hagymával.tejfolos_krumplisalata_DSCN1358

Elkészítjük az ecetes levet. A vizet a többi hozzávalóval elkeverjük, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint pótoljuk, ha valami még kell bele. Ráöntjük a hagymás krumplira, és állni hagyjuk. Min. 1 órát, de akár 1 napot is (hűvös helyen).

A tejfölt a sóval kikeverjük, majd szűrőlapáttal belemerjük a hagymás krumplit. Ha szükséges, akkor a levéből még egy kicsit hozzáadunk.

Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!tejfolos_krumplisalata_DSCN1364

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. culinart says:

    Kedves Annamária! 🙂 Igen, citrommal is lehet, kicsit ugyan más ízt ad neki, de az is finom. Akinek savasodási problémái vannak az persze csinálja azzal. De egyébként, ha valakinek nincs gondja, ez nem olyan nagy mennyiségű ecet a teljes tál krumplisalátán, ami gondot okozhat.
    Ecettel vagy citrommal, de szerintem így a legfinomabb a krumplisaláta! 🙂

  2. Annamaria Bencze says:

    Mi citromban áztatjuk. Az ecet marja a gyomrot, ami az elsavasodott szervezetnek egyáltalán nem jó!
    Egyébként tényleg nagyon finom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!