Tojáskrém/Töltött tojás

Tojás, te sokoldalú! 🙂 Annyi féle képpen lehet fogyasztani: mint rántotta, mint főtt/ lágy tojás, továbbá mint bunda (pl. bundás kenyéren vagy párizsi szeleten), sőt, gyerekkoromban még cukros nyers tojássárgáját is ettem. 🙂 Sütemény sem igen készülhet tojás nélkül, de ne feledkezzünk meg a tojás azon felhasználásáról sem, hogy tojáskrémet vagy töltött tojást készítsünk belőle. Én teljesen ugyanúgy készítem őket, annyi különbséggel, hogy vagy a “fehér részbe” töltöm bele a tojássárgájával kikevert krémet, vagy a “fehér részét” is belevágom.

 

Hozzávalók (4-6 főre, attól függően kísérőnek vagy főételnek szánjuk):

7 db tojástojaskrem_DSC00648_kicsi

10 dkg májas

5 dkg krémsajt/ tömlős sajt

3 nagy ek. tejföl

1 fej reszelt/ szeletelt lilahagyma

2 gerezd reszelt/ szétnyomott fokhagyma

2 ek. mustár

bors

 

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük, megpucoljuk és félbevágjuk. A tojássárgájákat egy tálba rakjuk, és villával szétnyomjuk őket. Jöhet hozzá az összes többi hozzávaló, aztán jól kikeverjük.

Ha töltött tojásokat csinálunk, akkor tegyük egy tálcára a fél tojásokat, és kanalazzuk bele a kikevert krémet (ha van kéznél, akkor habzsák segítségével is megtölthetjük a tojásokat, így szép „formás” is lesz). Aki szereti, kis Piros Arannyal is díszítheti.

Ha tojáskrémet csinálunk, akkor pedig apróra összevágjuk a fehérjét, és belekeverjük azt is a krémbe.

A tojáskrémet fokhagymás pirítóssal és friss zöldségekkel (paradicsom, uborka) tálalva egy kiadós, ízletes vacsora lesz belőle. A töltött tojás sült húsok és saláták kísérőjeként is tökéletes. De én csak úgy magában is képes vagyok megenni bármelyiket. 🙂

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!