Csoki máz

Én magam nem vagyok nagy csoki evő, azonban van néhány sütemény, ami még ennek ellenére is „igényli” a csoki mázt.:-) Csak hogy néhány klasszikust említsek, ott a túró rudi, az ischler, vagy a zserbó. De említhetném a hamarosan időszerűvé váló házi szaloncukrokat is (én rumos-diósat szeretek nagyon csinálni és enni is:-) ). Sokféle recepttel próbálkoztam már, de vagy csomós volt, vagy megrepedezett, vagy fakó volt, mindegyikkel volt valami gondom. Az alábbi recept viszont nagyon bevált. Készítsem bármilyen csokival is, mindig jól sikerült.

csokimaz_DSC01526

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsoki/ magas kakaótartalmú csoki

8 dkg margarin

3-4 csepp étolaj

 

 

 

Elkészítés:

A margarint alacsony lángon felforraljuk, majd ha felforrt levesszük a tűzről és beletesszük a csokit kis kockákban. Kézi habverővel jól elkeverjük (én cukrot pluszba nem szoktam beletenni, ha csak maga a csoki nem tartalmazna, hiszen van elég a sütiben), majd a legvégén tesszük hozzá a 3-4 csepp étolajat. Már kész is: öntsük rá a sütire/ mártogassuk bele a sütit, ahogy éppen szükséges, majd szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni.

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!