Én magam nem vagyok nagy csoki evő, azonban van néhány sütemény, ami még ennek ellenére is „igényli” a csoki mázt.:-) Csak hogy néhány klasszikust említsek, ott a túró rudi, az ischler, vagy a zserbó. De említhetném a hamarosan időszerűvé váló házi szaloncukrokat is (én rumos-diósat szeretek nagyon csinálni és enni is:-) ). Sokféle recepttel próbálkoztam már, de vagy csomós volt, vagy megrepedezett, vagy fakó volt, mindegyikkel volt valami gondom. Az alábbi recept viszont nagyon bevált. Készítsem bármilyen csokival is, mindig jól sikerült.
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki/ magas kakaótartalmú csoki
8 dkg margarin
3-4 csepp étolaj
Elkészítés:
A margarint alacsony lángon felforraljuk, majd ha felforrt levesszük a tűzről és beletesszük a csokit kis kockákban. Kézi habverővel jól elkeverjük (én cukrot pluszba nem szoktam beletenni, ha csak maga a csoki nem tartalmazna, hiszen van elég a sütiben), majd a legvégén tesszük hozzá a 3-4 csepp étolajat. Már kész is: öntsük rá a sütire/ mártogassuk bele a sütit, ahogy éppen szükséges, majd szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: