A fánk nekem nagyon kedves gyerekkori emlék. Nagymamám mindig isteni szalagos fánkot csinált nekünk!:-) De hát lássuk be, azt nem a legegyszerűbb megcsinálni. Viszont a fánkot mindenki szereti. Itt egy egyszerű, túrós fánk recept, ami nagyon hamar elkészíthető – erre egyik nagynéném hívta fel a figyelmem, a receptet is tőle kaptam. Tudom, a szalagos fánk az „igazi”, de nem sokkal marad le a sorban a túrós fánk sem, ami viszont fahéjas!:-)
Hozzávalók:
1,75 dl tejföl (kis pohár)
3 tojás
3 ek. cukor
1 csipet só
25 dkg liszt
1 csg. sütőpor
étolaj a sütéshez
fahéj
porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy kézi habverő segítségével (előbb a „vizeset”, majd bele a „szárazakat”). Az étolajat felforrósítjuk, aztán kis lángra tesszük, majd olajba mártott kanállal kis fánkokat szaggatunk bele. Megfordítás előtt még kicsit le is fedhetjük, akkor még könnyebben átsül. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd a felesleges zsiradékot papírtörlőn felitatjuk róla. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral minden oldalát, hogy ráolvadjon kicsit, és már kész is. Frissen, melegen az igazi!:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: