Túrófánk

A fánk nekem nagyon kedves gyerekkori emlék. Nagymamám mindig isteni szalagos fánkot csinált nekünk!:-) De hát lássuk be, azt nem a legegyszerűbb megcsinálni. Viszont a fánkot mindenki szereti. Itt egy egyszerű, túrós fánk recept, ami nagyon hamar elkészíthető – erre egyik nagynéném hívta fel a figyelmem, a receptet is tőle kaptam. Tudom, a szalagos fánk az „igazi”, de nem sokkal marad le a sorban a túrós fánk sem, ami viszont fahéjas!:-)

 

Hozzávalók:

25 dkg túróturofank_DSC00816

1,75 dl tejföl (kis pohár)

3 tojás

3 ek. cukor

1 csipet só

25 dkg liszt

1 csg. sütőpor

étolaj a sütéshez

fahéj

porcukor

 

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük egy kézi habverő segítségével (előbb a „vizeset”, majd bele a „szárazakat”). Az étolajat felforrósítjuk, aztán kis lángra tesszük, majd olajba mártott kanállal kis fánkokat szaggatunk bele. Megfordítás előtt még kicsit le is fedhetjük, akkor még könnyebben átsül. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd a felesleges zsiradékot papírtörlőn felitatjuk róla. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral minden oldalát, hogy ráolvadjon kicsit, és már kész is. Frissen, melegen az igazi!:-)

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!