Imádom a gesztenye „szívet”, amit a boltban lehet kapni! Korábban cukrászdába betérve is gyakran választottam, de amióta rájöttem milyen könnyű elkészíteni, azóta otthon is sokszor csinálom. Nagyon egyszerű a tésztát összeállítani és pont olyan finom, mint a bolti – ha nem finomabb! 🙂 És „igazi” szív formát is könnyen készíthetünk belőle… 🙂
Hozzávalók:
2 csg. gesztenyemassza
10 dkg margarin
9-10 db babapiskóta ledarálva/18-20 dkg darált keksz
1 csg. vaníliás cukor
rumaroma
ízlés szerint porcukor
csoki máz a tetejére
A gesztenyemasszát villával áttörtjük, a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk, és megformázzuk. /Én most fele-fele arányban használtam darált babapiskótát és darát kekszet. Mindkettővel nagyon jó, egy picit más ízt adnak a tésztának./ Mivel meg akartam mutatni a bolti társainak milyen is a szív, én szíveket és cseppeket is formáztam. Sőt, sünit is! Egy barátnőm pont akkor érkezett meg hozzám, amikor csináltam, majd a cseppeket látva azt kérdezte, hogy jaj, azokból süni lesz? Hát nem annak készült – mondtam neki -, de az is lehet belőle. 🙂 Az elkészült formákat sütőpapírral borított tálcára tesszük, majd egy ½-1 órára hűtőbe tesszük szilárdulni. Aztán elkészítjük a csoki mázat, a formákat belemártogatjuk, és visszatesszük tálcára. Attól függ, mit formázunk belőle, a dekorációban segítségünkre lehetnek pl. a különféle magvak és a marcipán is. Én a sünikhez szeletelt mandulát és lenmagot használtam.:-)
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin1Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: