Gesztenye süni/szív/csepp

Imádom a gesztenye „szívet”, amit a boltban lehet kapni! Korábban cukrászdába betérve is gyakran választottam, de amióta rájöttem milyen könnyű elkészíteni, azóta otthon is sokszor csinálom. Nagyon egyszerű a tésztát összeállítani és pont olyan finom, mint a bolti – ha nem finomabb! 🙂 És „igazi” szív formát is könnyen készíthetünk belőle… 🙂

 

Hozzávalók:

2 csg. gesztenyemassza

10 dkg margarin

9-10 db babapiskóta ledarálva/18-20 dkg darált keksz

1 csg. vaníliás cukor

rumaroma

ízlés szerint porcukor

csoki máz a tetejére

gesztenye_sziv_DSC00832_kicsiElkészítése:

A gesztenyemasszát villával áttörtjük, a tészta többi hozzávalóval összegyúrjuk, és megformázzuk. /Én most fele-fele arányban használtam darált babapiskótát és darát kekszet. Mindkettővel nagyon jó, egy picit más ízt adnak a tésztának./ Mivel meg akartam mutatni a bolti társainak milyen is a szív, én szíveket és cseppeket is formáztam. Sőt, sünit is! Egy barátnőm pont akkor érkezett meg hozzám, amikor csináltam, majd a cseppeket látva azt kérdezte, hogy jaj, azokból süni lesz? Hát nem annak készült – mondtam neki -, de az is lehet belőle. 🙂 Az elkészült formákat sütőpapírral borított tálcára tesszük, majd egy ½-1 órára hűtőbe tesszük szilárdulni. Aztán elkészítjük a csoki mázat, a formákat belemártogatjuk, és visszatesszük tálcára. Attól függ, mit formázunk belőle, a dekorációban segítségünkre lehetnek pl. a különféle magvak és a marcipán is. Én a sünikhez szeletelt mandulát és lenmagot használtam.:-)

Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin1Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!gesztenye_suni_DSC00836_kicsi

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!