Az egyik kedvem ételem 🙂 Tudom, nem nagy cucc, de valamiért mégis imádom! Fontos, hogy nekem a bundás kenyér nemcsak tojásba mártott kenyér, hanem előtte tejben is meg kell fogatni, így süthető szép barnára – és hát az íze is sokkal jobb! Reggelire, ebédre és vacsorára is kitűnő, változatosan felszolgálható.:-)
Hozzávalók:
½ kg száraz kenyér
2-3 dl tej
3 tojás
1 csapott kk. só
étolaj a kisütéshez
Elkészítés:
A kenyeret szeleteljük fel ujjnyi vastagságra (ha nagy méretű kenyér, akár félbe is vághatjuk a szeleteket). Egy mélytányérba mehet a tej, egy másik mélytányérba pedig üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a sót, és villával keverjük el jól (egynemű legyen, ne lehessen benne külön a fehérjét és a sárgáját látni benne). A kenyereket először a tejbe forgassuk bele gyors mozdulatokkal. A kenyér szárazságától függ, hogy mennyi tejet vesz fel. Figyeljünk, hogy ne ázzon túl, de közben minden oldalát érje a tej, majd mehet a tojásba. Mindkét oldalát forgassuk bele jól, akár duplán is, majd tegyük ki őket egy tányérra. Ha elkészültek a szeletek, akkor kb. ujjnyi magasságú felhevített étolajban süssük meg jól mindkét oldalukat. (Ha esetleg maradt volna tojás, akkor az nyugodtan öntsük rá az épp olajba került kenyerekre, isteni lesz, ahogy hozzásül!)
Én ma bundás kenyér napot tartottam. 🙂 Reggelire paradicsommal, paprikával ettem, ebédre fokhagymás tejföllel kentem meg, és reszelt sajtot szórtam rá, estére pedig savanyított kishagymával fogom enni. Igen, tényleg imádom!:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: