Amennyire gyerekkoromban nem szerettem a lecsót, most annyira szeretem.:-) Tojásosan, tejfölösen, és így, lecsós húsként is nagyon szeretem! Szerencsés vagyok, mert édesanyám is szokott elrakni, és párom nagymamájától is kapunk télire eltéve lecsót, így ilyenkor is csinálhatok.:) (de akár bolti üveges lecsót is használhatunk.)Pillanatok alatt megvan, és akár maradék sült/ főtt húst is felhasználhatunk hozzá. Tehát ez egy újrahasznosító recept is;)
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
17-20 dkg hús (lehet nyers pulykaaprólék is akár, de maradék főtt/ sült hús is)
1 ek. zsír
1 üveg lecsó (450 g-os)
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, és süssük üvegesre a zsíron.
Sült/főtt húsból:
A húst kicsontozzuk, ha szükséges, és apróra vágjuk. Ha a hagyma megpirult, a húst is kicsit átpirítjuk rajta, majd ráöntjük a lecsót. Kevéske sót és borsot is tegyünk rá, utána pedig hagyjuk, hogy lassú tűzön rottyanjon egyet. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e.
Nyers húsból:
Kockázzuk fel a húst. Ha a hagyma megpirult, akkor tegyük rá a húst, sózzuk, borsozzuk, majd folytonos kevergetés mellett süssünk „fehérre” a húst (ha szükséges egy kevéske vizet is adhatunk hozzá, hogy ne süljön le). Ha már csaknem jó a hús, akkor tegyük rá a lecsót, majd lassú tűzön első forrásig főzzük. Ekkor kóstoljuk meg, hogy a hús megfőtt-e, és elég fűszeres-e.
Ha kész, már tálalhatjuk is. Én tarhonyával szeretem a legjobban, de ízlés szerint rizzsel, tésztával is ehetjük.:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: