Hogy milyen?! – kérdezhetitek értetlenkedve.:) Hát Bélás. Hogy pontosan miért lett ez a neve, azt nem tudom, de a valamikori Schönherz Táncklubon volt az egyik „hagyományos” kérhető szendvics a büfében. 🙂 Én pedig mint körtag rendszerint büfés poszton voltam – mi mást választhattam volna -, így rendszeresen készítettem az „öregektől” eltanult recept alapján a Bélás melegszenyó krémjét. Nem nagy ördöngösség, de mégse egy szokványos melegszendvics, és nagyon finom! 🙂
Hozzávalók:
2 ek. mustár
2 dl tejföl
bors
majoránna
esetleg egy kis só
kenyér
reszelt sajt
Elkészítése:
A darált hús konzervet egy tálba öntjük, majd egy villa segítségével összenyomkodjuk. Utána mehet bele az összes többi hozzávaló (mustár, tejföl, bors, majoránna). Kóstoljuk meg a krémet, és sót csak akkor tegyünk hozzá, ha nem lenne elég sós ( a konzerv is sós). Néhány másik rendező egy kevéske majonézt is rakott a krémbe – én inkább a tetejére rakom, ha rakok.:) Kész is a krém, kenhetjük a kenyérre, tehetünk rá egy kis kukoricát is, aztán mehet rá a reszelt sajt, és már tehetjük is a sütőbe.
Szerencsére nekem van nagymamámtól régi szendvics sütőm, amely sokkal jobban süt, mint az új társai – mégha itt-ott foltos és ragasztott is. Ebben a legjobb sütni. Jobb híján előmelegített sütőbe is tehetjük a szendvicseket. Ketchuppal/majonézzel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: