Bélás melegszendvics

Hogy milyen?! – kérdezhetitek értetlenkedve.:) Hát Bélás. Hogy pontosan miért lett ez a neve, azt nem tudom, de a valamikori Schönherz Táncklubon volt az egyik „hagyományos” kérhető szendvics a büfében. 🙂 Én pedig mint körtag rendszerint büfés poszton voltam – mi mást választhattam volna -, így rendszeresen készítettem az „öregektől” eltanult recept alapján a Bélás melegszenyó krémjét. Nem nagy ördöngösség, de mégse egy szokványos melegszendvics, és nagyon finom! 🙂

 

Hozzávalók:

1 darált hús konzerv belas_DSC01042_kicsi

2 ek. mustár

2 dl tejföl

bors

majoránna

esetleg egy kis só

kenyér

reszelt sajt

 

Elkészítése:

A darált hús konzervet egy tálba öntjük, majd egy villa segítségével összenyomkodjuk. Utána mehet bele az összes többi hozzávaló (mustár, tejföl, bors, majoránna). Kóstoljuk meg a krémet, és sót csak akkor tegyünk hozzá, ha nem lenne elég sós ( a konzerv is sós). Néhány másik rendező egy kevéske majonézt is rakott a krémbe – én inkább a tetejére rakom, ha rakok.:) Kész is a krém, kenhetjük a kenyérre, tehetünk rá egy kis kukoricát is, aztán mehet rá a reszelt sajt, és már tehetjük is a sütőbe.belas_melegszendvics

Szerencsére nekem van nagymamámtól régi szendvics sütőm, amely sokkal jobban süt, mint az új társai – mégha itt-ott foltos és ragasztott is. Ebben a legjobb sütni. Jobb híján előmelegített sütőbe is tehetjük a szendvicseket. Ketchuppal/majonézzel tálaljuk.

Culin’Art a Facebook-on is=>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!