Ha tél, akkor forró tea, forró leves, forralt bor és forró almalé. 🙂 Ha valaki nem szereti a forralt bort, vagy éppen vezetés miatt nem ihat, akkor kiváló alternatíva a forró almalé. Finom, fűszeres, kézben tartva éppoly szívmelengető érzés. Így senki sem marad ki a jóból! Ezt még cukorbetegek is ihatják, semmi cukor nincs benne!:-)
Hozzávalók:
1 rúd fahéj
1 mk. őrölt fahéj
½ rúd vanília
5-7 szem szegfűszeg
¼ citrom kifacsart leve
1 szem mandarin
1 gerezd pomelo
Elkészítés:
Az almalevet beleöntjük egy fazékba, mehet bele a fahéj, a szegfűszeg, és a vanília kikapart belseje és maga a vanília is. Lassú tűzön felforrósítjuk, majd a vége felé belerakjuk a citromlevet, és gyümölcsöket. Ez utóbbiak akár el is hagyhatók, vagy tetszőlegesen más gyümölcsre cserélhetők, pl. narancsra. Forrón poharakba szedve szolgáljuk fel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: