Forró almalé

Ha tél, akkor forró tea, forró leves, forralt bor és forró almalé. 🙂 Ha valaki nem szereti a forralt  bort, vagy éppen vezetés miatt nem ihat, akkor kiváló alternatíva a forró almalé. Finom, fűszeres, kézben tartva éppoly szívmelengető érzés. Így senki sem marad ki a jóból! Ezt még cukorbetegek is ihatják, semmi cukor nincs benne!:-)

 

Hozzávalók:

1 l almalé (100%-os)forro_almale_DSC01329

1 rúd fahéj

1 mk. őrölt fahéj

½ rúd vanília

5-7 szem szegfűszeg

¼ citrom kifacsart leve

1 szem mandarin

1 gerezd pomelo

 

Elkészítés:

Az almalevet beleöntjük egy fazékba, mehet bele a fahéj, a szegfűszeg, és a vanília kikapart belseje és maga a vanília is. Lassú tűzön felforrósítjuk, majd a vége felé belerakjuk a citromlevet, és gyümölcsöket. Ez utóbbiak akár el is hagyhatók, vagy tetszőlegesen más gyümölcsre cserélhetők, pl. narancsra. Forrón poharakba szedve szolgáljuk fel.

Culin”Art a Facebook-on is=>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!