Nagyon szeretem a gyümölcsöket, a forralt bort meg csak úgy édesítetten annyira nem, ezért kitaláltam ezt a gyümölcsös változatot. 🙂 A bor is benne van, a fűszerek is benne vannak, de gyümölcs is kerül be. Hogy mi? Narancs, mandarin, citrom, pomelo, mikor mi van otthon éppen.
Hozzávalók:
½ l almalé/szőlőlé
2 rúd fahéj
1 csapott tk. őrölt fahéj
8-10 szem szegfűszeg
1 csapott kk. őrölt szegfűszeg
2-4 ek. méz/cukor (attól függően, hogy édes vagy félszáraz borból csináljuk)
3 szelet citrom
1 mandarin/ 1/2 narancs
2 gerezd pomelo
Elkészítése:
A bort a gyümölcslével, fűszerekkel összeöntjük, akár kicsit állni is hagyhatjuk. Utána lassú tűzön forróra melegítjük, de nem forraljuk. Kivéve, ha azt akarjuk, hogy az alkoholtartalma elillanjon. 🙂 A citromkarikát és a fűszereket kidobjuk, a többi gyümölccsel együtt fogyasszuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: