Gyümölcsös forralt bor

Nagyon szeretem a gyümölcsöket, a forralt bort meg csak úgy édesítetten annyira nem, ezért kitaláltam ezt a gyümölcsös változatot. 🙂 A bor is benne van, a fűszerek is benne vannak, de gyümölcs is kerül be. Hogy mi? Narancs, mandarin, citrom, pomelo, mikor mi van otthon éppen.

 

Hozzávalók:

1 üveg vörös-/fehérborgyumolcsos_forraltbor_DSC01215

½ l almalé/szőlőlé

2 rúd fahéj

1 csapott tk. őrölt fahéj

8-10 szem szegfűszeg

1 csapott kk. őrölt szegfűszeg

2-4 ek. méz/cukor (attól függően, hogy édes vagy félszáraz borból csináljuk)

3 szelet citrom

1 mandarin/ 1/2 narancs

2 gerezd pomelo

 

Elkészítése:

A bort a gyümölcslével, fűszerekkel összeöntjük, akár kicsit állni is hagyhatjuk. Utána lassú tűzön forróra melegítjük, de nem forraljuk. Kivéve, ha azt akarjuk, hogy az alkoholtartalma elillanjon. 🙂 A citromkarikát és a fűszereket kidobjuk, a többi gyümölccsel együtt fogyasszuk.

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!