Valami borsót ettem volna, de nem főzeléket. És mivel hús nem volt otthon, hogy zöldborsós szeletet csináljak, így gondoltam lesz valami rakott tészta, amibe teszek mindenféle finomat. 🙂 Füstölt házi sonka, hagyma, sok tejföl, sajt, csak jó sülhet ki belőle – gondoltam. És tényleg az lett! Azóta elkészült már párszor.:P
Hozzávalók:
25 dkg tészta (pl. fodros nagykocka)
25 dkg borsó megfőzve
15 dkg házi sonka
1 kis fej hagyma
3 dl tejföl
3 dkg reszelt parmezán
só, bors, majoránna
petrezselyem, metélőhagyma
kis olaj a jénait kikenni
Tetejére:
8 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát és a borsót megfőzzük. A tésztát sós vízben – én durum tésztát használok mindig, mert ezt sokkal jobban szeretem. Jobb az íze is, és nem fő szét, nem lesz “lottyadt”. És mert az olaszok is ezt eszik. 😉 A borsót pedig kis ételízesítővel tesszük fel a forró vízbe. Amíg ezek főnek összeállítjuk a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk, a hagymát félkörösen felszeleteljük. Majd ezeket összekeverjük a tejföllel, parmezánnal és fűszerezzük. Ha megfőtt a tészta és a borsó, akkor azt is jól belekeverjük. Majd pedig ezt a kutyulmányt beleöntjük a kikent jénaiba, rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a 1800C-ra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt megpirul a teteje, és már kész is, tálalhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: