Borsós-sonkás sült tészta

Valami borsót ettem volna, de nem főzeléket. És mivel hús nem volt otthon, hogy zöldborsós szeletet csináljak, így gondoltam lesz valami rakott tészta, amibe teszek mindenféle finomat. 🙂 Füstölt házi sonka, hagyma, sok tejföl, sajt, csak jó sülhet ki belőle – gondoltam. És tényleg az lett! Azóta elkészült már párszor.:P

 

Hozzávalók:

25 dkg tészta (pl. fodros nagykocka)borsos_sonkas_sult_teszta

25 dkg borsó megfőzve

15 dkg házi sonka

1 kis fej hagyma

3 dl tejföl

3 dkg reszelt parmezán

só, bors, majoránna

petrezselyem, metélőhagyma

kis olaj a jénait kikenni

Tetejére:

8 dkg reszelt sajt

 

Elkészítése:

A tésztát és a borsót megfőzzük. A tésztát sós vízben – én durum tésztát használok zolsos_teszta_keszitesmindig, mert ezt sokkal jobban szeretem. Jobb az íze is, és nem fő szét, nem lesz “lottyadt”. És mert az olaszok is ezt eszik. 😉 A borsót pedig kis ételízesítővel tesszük fel a forró vízbe. Amíg ezek főnek összeállítjuk a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk, a hagymát félkörösen felszeleteljük. Majd ezeket összekeverjük a tejföllel, parmezánnal és fűszerezzük. Ha megfőtt a tészta és a borsó, akkor azt is jól belekeverjük. Majd pedig ezt a kutyulmányt beleöntjük a kikent jénaiba, rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a 1800C-ra előmelegített sütőbe. 25-30 perc alatt megpirul a teteje, és már kész is, tálalhatjuk.

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!