Kókusz kocka

Nagymamám nagyon sokat csinálta kisgyerek koromban, nagyon szerettük.:) Azt hittem bonyolultabb, így eszembe se jutott, hogy csináljak, de karácsony előtt megkívántam, így a krémes mellett ez lett a másik általam sütött „karácsonyi” süti. A tésztája egy kevert tészta, az pillanatok alatt megvan, csak a csoki mázban és kókuszreszelékben meghempergetés vesz el egy kis időt, de az sem nehéz. Bátran nekifoghat bárki!:-)

 

Hozzávalók:

Tésztához:

2 egész tojás

2 ek. méz

30 dkg cukor

5 dkg margarinkokuszkocka_DSC01539

2 dl tej

32 dkg liszt

1 kk. szódabikarbóna

Mártogatáshoz:

20 dkg margarin

25 dkg cukor

5 ek. tej

3 dkg kakaópor

25 dkg kókuszreszelék

 kokuszkocka_keszites

Elkészítése:

A tojásokat a mézzel, cukorral, margarinnal habosra keverjük, utána adjuk hozzá a tejet, lisztet, szódabikarbónát, majd jól kikeverjük. kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük, és előmelegített sütőben (1800C) barnára sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk.

A kakaós mártogatóshoz a margarint cukrot, tejet, kakaóport felforraljuk, a kókuszreszeléket 2 kis tálba öntjük. Készítsünk elő egy tálcát a kész kókuszkockáknak is, majd 2 villa segítségével kezdjük el bemártogatni a kockákat. A sorrend a következő: kakaós mártogatós, egyik kókuszreszelék, másik kókuszreszelék. Azért jó, ha 2x hempergetjük kókuszreszelékbe, mivel az első elég kakaós lesz a folyós kakaós masszától – én ebbe jól bele is szoktam

nyomkodni -, de ahhoz, hogy szép fehér legyen a kókuszos borításunk a kókusz kockán szükség van egy második körre is „tiszta” kókuszreszelékben. Szobahőmérsékleten 1-2 órát szikkadni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk is. Ha dobozban, légmentesen elcsomagoljuk akár 2 hétig is friss marad.

Culin’Art a Facebook-on is =>

kokuszkocka_DSC01531

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!