Nagymamám nagyon sokat csinálta kisgyerek koromban, nagyon szerettük.:) Azt hittem bonyolultabb, így eszembe se jutott, hogy csináljak, de karácsony előtt megkívántam, így a krémes mellett ez lett a másik általam sütött „karácsonyi” süti. A tésztája egy kevert tészta, az pillanatok alatt megvan, csak a csoki mázban és kókuszreszelékben meghempergetés vesz el egy kis időt, de az sem nehéz. Bátran nekifoghat bárki!:-)
Hozzávalók:
Tésztához:
2 egész tojás
2 ek. méz
30 dkg cukor
2 dl tej
32 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
Mártogatáshoz:
20 dkg margarin
25 dkg cukor
5 ek. tej
3 dkg kakaópor
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a mézzel, cukorral, margarinnal habosra keverjük, utána adjuk hozzá a tejet, lisztet, szódabikarbónát, majd jól kikeverjük. kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük, és előmelegített sütőben (1800C) barnára sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk.
A kakaós mártogatóshoz a margarint cukrot, tejet, kakaóport felforraljuk, a kókuszreszeléket 2 kis tálba öntjük. Készítsünk elő egy tálcát a kész kókuszkockáknak is, majd 2 villa segítségével kezdjük el bemártogatni a kockákat. A sorrend a következő: kakaós mártogatós, egyik kókuszreszelék, másik kókuszreszelék. Azért jó, ha 2x hempergetjük kókuszreszelékbe, mivel az első elég kakaós lesz a folyós kakaós masszától – én ebbe jól bele is szoktam
nyomkodni -, de ahhoz, hogy szép fehér legyen a kókuszos borításunk a kókusz kockán szükség van egy második körre is „tiszta” kókuszreszelékben. Szobahőmérsékleten 1-2 órát szikkadni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk is. Ha dobozban, légmentesen elcsomagoljuk akár 2 hétig is friss marad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: