Túrós-sárgabarackos kuglóf

Anyukám az elmúlt hetekben sokat emlegette, hogy ő úgy enne kuglófot, én meg néztem nagyokat, mert gyerekkoromban nem igazán ettünk. Se nem készítettünk, se nem vettünk. De gondoltam, ha már így enne, akkor keresek valami szimpatikus receptet, és elkezdek kísérletezgetni. Így lett, hogy a hétvégén beszereztem egy kuglóf formát, és kipróbáltam ezt a receptet. Nagyon jó lett, nem is kell tovább kísérletezzem, ha legközelebb hazamegyek ez lesz „A kuglóf”. 🙂

 

Hozzávalók:

15 dkg aszalt, puha sárgabarackkuglof_DSC01704

12,5 dkg margarin

6 ek. olaj

1 csipet só

12 dkg cukor

1 csg. vaníliás cukor

2 tk. vanília aroma

2 tojás

25 dkg túrókuglof-sutes

8 ek. tej

37,5 dkg liszt

1 csg. sütőpor

 

Elkészítése:

A sütőt 1800C-ra előmelegítjük, a kuglóf formát kimargarinozzuk, lisztezzük, a sárgabarackot pedig apróra vágjuk. Az előkészítő munkálatok után neki is láthatunk a tészta kikeverésének.

A puha vajat habosra keverjük, majd egymás után jól elkeverjük benne az olajat, sót, vaníliás cukrot, kristály cukrot, vanília aromát. Ezt követően a tojásokat egyesével jól dolgozzuk hozzá, majd mehet bele a villával összetört túró is.Kuglof_teszta

A sütőporos lisztet és a tejet felváltva, részletekben adjuk a vajas krémhez, végül az apróra vágott sárgabarack is mehet a tésztába.

A tésztát egy kanál segítségével szépen oszlassuk a formába, majd jól nyomkodjuk le, terítsük el, hogy mindenhol egyforma magasságig legyen a formában. Mehet az előmelegített sütőbe, ahol kb. 55 perc alatt szép pirosra sül. Ha kivettük hagyjuk egy 10 percet így hűlni, majd fordítsuk ki rácsra, és így hűtsük ki teljesen. Még porcukorral is megszórhatjuk.

Forrás: Kabóca a konyhában

Culin’Art a Facebook-on is =>turos_sargabarackos_DSC01756

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!