Sajtkrém leves

Imádom a sajtot, minden mennyiségben. 😛 Régóta forgott a fejemben, hogy ideje volna sajtkrém levesként is megpróbálni, és hát nem bántam meg! Ráadásul alig negyed óra alatt el is készül. 🙂 Isteni finom volt a fokhagymás, sajtos pirított kifli karikákkal, bármikor újra megcsinálnám, és meg is fogom! 🙂

Hozzávalók:

1,5 l víz

1 húsleves kocka

15 dkg reszelt sajt vegyesen

1 db tejszínes tömlős sajt

só, bors, szerecsendió

1,5 dl tejföl

3 ek. liszt

Feltéthez:

1 ek. olaj

1-2 db kifli (lehet kicsit szikkadt is)

1 gerezd foghagyma

kevéske reszelt sajt

Elkészítése:

A vizet felforraljuk, közben beletesszük a húsleves kockát. Amikor feloldódott, akkor 2-3 részletben mehet bele a sajt. Ha feloldódott, akkor mehet bele só, bors, frissen reszelt szerecsendió, és felforraljuk. Közben a tejfölt a liszttel egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha felforrt a leves, akkor 3-4 merőkanállal teszünk hozzá a levesből, és jól kikeverjük. Folytonos kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez a tejfölös keveréket. Néhány percig főzzük, majd ha szükséges, még egy kis fűszert adunk hozzá. Közben a kifliket felkarikázzuk, a fokhagyma gerezddel jól bedörzsöljük, majd az olajjal hevített serpenyőben a kiflik egyik felét megsütjük, majd amikor megfordítottuk, akkor egy kevés reszelt sajtot teszünk a már megsült oldalakra. Ahogy kész vannak a kifli karikák, már tálalhatjuk is – egy tányér levesre 4-5 db kifli karikákat szedve, és esetleg még egy parmezánnal is megszórhatjuk.

Forrás: Nosalty.hu

Culin’Art a Facebook-on is =>

Tovább a blogra »