Házi tejfölös tepertőkrém

Ha van valami, sőt több valami, amit nagyon szeretek, ezek közül az egyik az biztosan ez, a tepertőkrém. 🙂 Édesanyám csinált többször, egyszer pont akkor, amikor otthon voltam, és rá kellett jöjjek, annyira nem is bonyolult, így mostmár én is csinálom! 😛

 

Hozzávalók:

20 dkg tepertőtejfolos_tepertokrem_DSC02004

10 dkg zsír

1 kis fej vöröshagyma

2 kis gerezd foghagyma

1-1,5 ek. mustár

só, bor

5-6 ek. tejföl

 

Elkészítése:

Egy robotgépre szükségünk lesz. Először a tepertőt és a zsírt daráljuk össze jó alaposan, ha kell, több részletben tegyük meg (vegyesen a tepertőt és a zsírt). Utána pedig adjuk hozzá a megpucolt néhány darabba vágott vöröshagymát és fokhagymát, a mustárt, sót, borsot, tejfölt, majd pedig ezekkel is daráljuk össze kb. 1 perc alatt. Kóstoljuk meg, elég fűszeres-e. Hűtőben 1-2 hétig eláll.

Ha csak a tepertőt és zsírt daráljuk össze, az akár 1-2 hónapig is eláll hűtőben, várva a felhasználást, hogy például tepertős pogácsa vagy tepertőkrém készüljön belőle. 🙂

A tepertőkrém pedig még finomabb finom házi bagettel, például gyökérkenyérrel, ami minimális elfoglaltságot igényel, majdnem hogy elkészíti magát! 😉

 Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!