Gyors tepertős pogácsa

Gyerekkoromban ugyan nem szerettem, de hát változik az ember ízlése… 😛 Mostmár egyenese imádom a tepertős pogácsát! Frissen, melegen nem versenyezhet semmivel! 🙂 Sajnos évente csak 1-2x készítem, amikor otthon sütünk tepertőt, és akkor a kisült zsír végéből, ami „leülepszik”, abból szoktuk készíteni. Egyszerűen isteni! 🙂 Nagyon sokáig kerestem receptet, jó párat kipróbáltam. Olyat kerestem, ami könnyű, laza lesz, és nekem ez a recept vált be a legjobban! Ha nem épp frissen otthon sül a tepertő, akkor használjunk piacon vásároltat, ez nem lehet akadály! 😉

 

Hozzávalók:

50 dkg liszttepertos_pogacsa_DSC01974

30 dkg darált tepertő

10 dkg zsír

(én a tepertőt és a zsírt együtt darálom)

1 dl tej

1 tk. cukor

3 dkg élesztő

só, bors

kb. 1 dl tejföl az összegyúráshoz

1 tojás a megkenéshez

 

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk, az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. Letakarjuk, és kb. ½ órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. Balról be harmadig, jobbról be harmadik, majd fentről le félbehajtjuk. terpertos_pogi

Újra kinyújtjuk, és még egyszer megismételjük ezt a hajtogatást. Végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, keresztbe bevonalkázzuk a tetejét, majd kiszaggatjuk, és zsírozott-lisztezett tepsibe tesszük a pogácsákat. A tepsibe még egy kicsit pihentetjük, miközben a sütőt előmelegítjük. 2000C-ra. Mikor felmelegedett (kb. 15-20 perc), megkenjük a felvert tojással, és mehet is a sütőbe. Kb. 15-20 perc alatt meg is sül. Ne süssük túl, mert kiszárad. Jó étvágyat! 🙂

Culin’Art a Facebook-on is =>tepertos_pogacsa

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!