Ha palacsinta, akkor nekünk otthon az az alap, hogy készül egy tepsi sült túrós palacsinta is. Még akkor is, ha alapvetően sós, húsos palacsintának sütöm a palacsintákat. 🙂 De amúgy meg tényleg nincs is jobb ennél, csak ugyanilyen jó van! 🙂 A frissen sült palacsinta még melegen (kicsit nyelvleégetősen) meg a fahéjas (esetleg fahéjas-almás) palacsinta. A sült túróssal nekem ezek járnak hárman karöltve az élen! 🙂
Hozzávalók:
(attól függően, hogy mennyire szorosan akarjuk pakolni)
/ a palacsinta tészta receptje ITT => /
50 dkg túró (jó sok, de úgy a finom! 🙂 )
4 ek. cukor
2,5-3 dl tejföl (túró állagától is függ) + a tetejére megkenni
tálaláshoz esetleg lekvár
Elkészítése:
A sütőt 1750C-ra előmelegítjük. A túrót összekeverjük a tejföllel és a cukorral, majd megtöltjük vele a palacsintákat, és szorosan felcsavarjuk. Egy tégla tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és belesorakoztatjuk a palacsintákat. A tetejét jól megkenjük tejföllel, és már mehet is a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk a tetejét. Vigyázat, picit hagyjuk hűlni, mert különben megégeti a nyelvünket! 😉 Apukám csak úgy magában eszi (akár fél tepsivel is egyszerre), anyukám, tesóm és én még egy kis lekvárt is eszünk hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: