Medvehagymás házi májas

Nagyon szeretem a májast, és újabban rákaptam a májra is. Sok-sok évig nem ettem meg, de kb. 1 évre újra igen. 🙂 Mint kiderült anyukám kicsi koromban rengeteget adott nekem, lehet túltelítődtem vele, de mostmár ez elmúlt 😀 Boltiból is szeretem a majoránnás-zöldhagymásat, így gondoltam az első házi májasom is ilyesmi lesz. És pikk-pakk el is készült! 🙂

Hozzávalók:

40 dkg sertés máj

2 fej vöröshagyma

2-3 ek. zsír

só, bors

majoránna

4-5 levél medvehagyma

Elkészítése:

A hagymákat megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, a májat jól megmossuk, és szintén nagyobb darabokra vágjuk (nagyobbra, mintha pörkölthöz vágnánk a húst). A zsíron üvegesre pároljuk a hagyma felét, majd mehet rá a máj, a bors, amikor már nagyjából megpirult, akkor mehet rá a majoránna. Ne süssük túl, akkor jó, ha épp csak átsül, ne száradjon ki. A végén megsózzuk, majd aprító gépbe tesszük a megmaradt nyers hagymával és a felcsíkozott medvehagymával, és pépesítjük. Kicsit hűlni hagyjuk, és már fogyasztható is. 🙂 Légmentesen lezárva 1 hétig is eláll hűtőben.

Forrás: Vidék íze (2014. jan.)

Culin’Art a Facebook-on is =>

Tovább a blogra »