Ha már palacsinta, akkor ne csak sült túrós legyen tepsibe, vagy húsos kukoricás palacsintát csináljunk a szokásos lekváros, fahéjas, kakaós, nutellás palacsinták és a bögrés palacsinta mellé, hanem ilyen húsos-zöldséges sütőben sültet is, nagyon finom! 🙂
Hozzávalók:
kb. 15-20 palacsinta (mérettől függően)
1 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
1 dl sűrített paradicsom
1 tk. kakukkfű
2 gerezd foghagyma
1 dl víz
20 dkg zöldség vegyesen (borsó, sárga- és fehérrépa)
szerecsendió
10 dkg krémsajt
4-5 ek. tejföl
1 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Ha kész vannak a palacsinták, akkor elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kis olajban megdinszte3ljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát, ráöntjük 1 dl vizet, és lefedve készre pároljuk.
A zöldségeket vegetás vízben készre főzzük. A krémsajtot a tejfölt és a tejszínt egy kézi habverővel jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, majd belekeverjük a megfőtt zöldségeket.
A sütőt előmelegítjük 2000C-ra. A palacsintákat megtöltjük ezzel darált húsos töltelékkel, majd diagonális irányban 3 részbe vágjuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd belefektetünk egy sort a darabolt palacsintából, majd ráöntjük a tejszínes-zöldséges keverék felét. Jöhet még egy sornyi palacsinta, majd rá a zöldséges keverék másik része. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (piruljon meg a teteje). Melegen egy kis tejföllel tálaljuk.:)
Forrás: Nők Lapja Konyhája (2014. márc.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: