Húsos-zöldséges csőben sült palacsinta

Ha már palacsinta, akkor ne csak sült túrós legyen tepsibe, vagy húsos kukoricás palacsintát csináljunk a szokásos lekváros, fahéjas, kakaós, nutellás palacsinták és a bögrés palacsinta mellé, hanem ilyen húsos-zöldséges sütőben sültet is, nagyon finom! 🙂

 

Hozzávalók:

kb. 15-20 palacsinta (mérettől függően)

kevés olajhusos_zoldseges_DSC02373

1 nagyobb fej vöröshagyma

só, bors

1 dl sűrített paradicsom

1 tk. kakukkfű

2 gerezd foghagyma

1 dl víz

20 dkg zöldség vegyesen (borsó, sárga- és fehérrépa)

szerecsendió

10 dkg krémsajt

4-5 ek. tejföl

1 dl főzőtejszín

10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítése:

Ha kész vannak a palacsinták, akkor elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kis olajban megdinszte3ljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát, ráöntjük 1 dl vizet, és lefedve készre pároljuk.

A zöldségeket vegetás vízben készre főzzük. A krémsajtot a tejfölt és a tejszínt egy kézi habverővel jól kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót, majd belekeverjük a megfőtt zöldségeket.csoben_sult_palacsin

A sütőt előmelegítjük 2000C-ra. A palacsintákat megtöltjük ezzel darált húsos töltelékkel, majd diagonális irányban 3 részbe vágjuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd belefektetünk egy sort a darabolt palacsintából, majd ráöntjük a tejszínes-zöldséges keverék felét. Jöhet még egy sornyi palacsinta, majd rá a zöldséges keverék másik része. Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (piruljon meg a teteje). Melegen egy kis tejföllel tálaljuk.:)

Forrás: Nők Lapja Konyhája (2014. márc.)

Culin’Art a Facebook-on is => husos_zoldseges_DSC02371 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!