Epres-mentás joghurthab

Emlékeztek még gyerekkorunk joghurthabjaira? 🙂 Nekem a citromos és az epres volt a kedvencem. 😛 Köszönöm Csakapuffinnak, hogy eszembe juttatta! 🙂 És ha már házilag készítettem, egy kicsit fel is turbóztam.;)

 

Hozzávalók:epres_mentes_joghurt

(4 nagyobb pohárhoz)

5-6 szem eper + 2 a díszítéshez / 12-15 szem málna + 4 a díszítéshez

4 mentalevél

3 tk. méz

200 g natúr joghurt

2 dl hideg tejszín (én Hulalát használtam)

 

Elkészítése:

Az epret és a mentaleveleket apróra vágjuk, majd villával szétnyomjuk (én szándékosan nem turmixoltam, hogy itt-ott azért maradjon benne kis eperdarabka, de aki teljesen simára szeretné az turmixolhatja:) ). Hozzáadjuk a mézet és a joghurtot, majd egy fakanál segítségével jól elkeverjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a joghurtos masszát, és óvatosan beleforgatjuk. Már kész is!:) Kis tálkákba adagoljuk, majd eperszeletekkel díszítjük. 1-2 napig hűtőben is eláll még.

A gyümölcsöt ízlés szerint cserélhetjük más gyümölcsre is 🙂 Nekem tervben van még pl. almás-fahéjas, citromos és meggyes változat készítése is 😛

Forrás: Csakapuffin

Culin’Art a Facebook-on is =>epres_mentes_joghurthab_DSC02700

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!