Emlékeztek még gyerekkorunk joghurthabjaira? 🙂 Nekem a citromos és az epres volt a kedvencem. 😛 Köszönöm Csakapuffinnak, hogy eszembe juttatta! 🙂 És ha már házilag készítettem, egy kicsit fel is turbóztam.;)
(4 nagyobb pohárhoz)
5-6 szem eper + 2 a díszítéshez / 12-15 szem málna + 4 a díszítéshez
4 mentalevél
3 tk. méz
200 g natúr joghurt
2 dl hideg tejszín (én Hulalát használtam)
Elkészítése:
Az epret és a mentaleveleket apróra vágjuk, majd villával szétnyomjuk (én szándékosan nem turmixoltam, hogy itt-ott azért maradjon benne kis eperdarabka, de aki teljesen simára szeretné az turmixolhatja:) ). Hozzáadjuk a mézet és a joghurtot, majd egy fakanál segítségével jól elkeverjük. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzáadjuk a joghurtos masszát, és óvatosan beleforgatjuk. Már kész is!:) Kis tálkákba adagoljuk, majd eperszeletekkel díszítjük. 1-2 napig hűtőben is eláll még.
A gyümölcsöt ízlés szerint cserélhetjük más gyümölcsre is 🙂 Nekem tervben van még pl. almás-fahéjas, citromos és meggyes változat készítése is 😛
Forrás: Csakapuffin
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: