Ahogy már a házi májas receptemnél is írtam, évekig nem ettem meg a májast. Aztán egyszer vendégségben ilyen baconbe gyöngyölt máj is volt, és annyira, de annyira jó illata volt, hogy nem bírtam nem megkóstolni.:P Azóta újra eszem májat! Én is készítettem ilyet. Most sertés májból, de csirkéből még könnyebb, nem kell darabolni, az íze pedig kicsit könnyedebb.
Hozzávalók:
35 dkg máj (sertés vagy csirke)
15-20 dkg szeletelt bacon
3-4 dkg vaj
só, bors
Elkészítése:
A megmosott májakat (ha csirke, akkor úgy egészbe, ha sertés, akkor kb. fél kiwinyi nagyságúakra vágjuk) 1-1 szelet baconbe úgy, hogy min. 2x körbeérje, majd fwogpiszkálóval megtűzzük. A vajat megmelegítjük, és mehet bele a máj. Minden oldalát szép pirosra sütjük (ne lepődjünk meg, sajnos sokszor pattog). Frissen melegen, só-borssal megszórva tálaljuk. Krumpliürével, friss kenyérrel, salátával éppoly finom! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: