Baconbe göngyölt máj

Ahogy már a házi májas receptemnél is írtam, évekig nem ettem meg a májast. Aztán egyszer vendégségben ilyen baconbe gyöngyölt máj is volt, és annyira, de annyira jó illata volt, hogy nem bírtam nem megkóstolni.:P Azóta újra eszem májat! Én is készítettem ilyet. Most sertés májból, de csirkéből még könnyebb, nem kell darabolni, az íze pedig kicsit könnyedebb.

 

baconbe_gongyolt_maj_DSC02548

Hozzávalók:

35 dkg máj (sertés vagy csirke)

15-20 dkg szeletelt bacon

3-4 dkg vaj

só, bors

 

 

Elkészítése:

A megmosott májakat (ha csirke, akkor úgy egészbe, ha sertés, akkor kb. fél kiwinyi nagyságúakra vágjuk) 1-1 szelet baconbe úgy, hogy min. 2x körbeérje, majd fwogpiszkálóval megtűzzük. A vajat megmelegítjük, és mehet bele a máj. Minden oldalát szép pirosra sütjük (ne lepődjünk meg, sajnos sokszor pattog). Frissen melegen, só-borssal megszórva tálaljuk. Krumpliürével, friss kenyérrel, salátával éppoly finom! 🙂

Culin’Art a Facebook-on is =>

Másnap ebédre is csomagoltam :)

Másnap ebédre is csomagoltam 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!