Vagyis nálunk most kifli volt, mert csak kiflit kapott a párom magos rozsosat. 🙂 De szép nagy kiflik voltak, szóval jól meg lehetett tölteni őket! A ragu pedig nagyon hamar kész volt, mégsem a szokványos rántott gombát vagy gomba pörköltet esszük. 🙂
Hozzávalók:
6 közepes zsemle (vagy kifli:) )
3 ek. olaj
2 kis fej vöröshagyma
2 kisebb gerezd fokhagyma
25 dkg csiperkegomba
só, bors
4 db csemegeuborka
25 dkg párizsi
3-4 ek. tejföl
oregánó, snidling
½ csg. finomra vágott petrezselyem
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zsemlék/kiflik tetejéből egy kicsit levágunk, a belsejét kikavarjuk (alul-felül is).
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hagymást az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, és 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott párizsit és csemegeuborkát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, oregánót, snidlinget, jól összekeverjük, végül mehet bele a zsemlék/kiflik belseje és a tejföl is. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres e. Közben a sütőt előmelegítjük 1700C-ra.
A zsemléket/kifliket megtöltjük a raguval. A töltelékre is teszünk egy is reszelt sajtot, majd rátesszük a tetejét, és azt is megszórjuk egy kis sajttal. Kb. 10 perc alatt rápirítjuk kicsit a sajtot. Ezidő alatt a kifli is kicsit ropogóssá válik.
Forrás: Kiskegyed konyhája (2014. márc.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: