Gombaraguval töltött zsemle

Vagyis nálunk most kifli volt, mert csak kiflit kapott a párom magos rozsosat. 🙂 De szép nagy kiflik voltak, szóval jól meg lehetett tölteni őket! A ragu pedig nagyon hamar kész volt, mégsem a szokványos rántott gombát vagy gomba pörköltet esszük. 🙂

 

Hozzávalók:

6 közepes zsemle (vagy kifli:) )gombaraguval_toltott_zsemle_DSC02670

3 ek. olaj

2 kis fej vöröshagyma

2 kisebb gerezd fokhagyma

25 dkg csiperkegomba

só, bors

4 db csemegeuborka

25 dkg párizsi

3-4 ek. tejföl

oregánó, snidling

½ csg. finomra vágott petrezselyem

10 dkg reszelt sajt

 

Elkészítése:

A zsemlék/kiflik tetejéből egy kicsit levágunk, a belsejét kikavarjuk (alul-felül is).

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A hagymást az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, és 5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott párizsit és csemegeuborkát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, oregánót, snidlinget, jól összekeverjük, végül mehet bele a zsemlék/kiflik belseje és a tejföl is. Kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres e. Közben a sütőt előmelegítjük 1700C-ra.gombaraguval_toltott

A zsemléket/kifliket megtöltjük a raguval. A töltelékre is teszünk egy is reszelt sajtot, majd rátesszük a tetejét, és azt is megszórjuk egy kis sajttal. Kb. 10 perc alatt rápirítjuk kicsit a sajtot. Ezidő alatt a kifli is kicsit ropogóssá válik.

Forrás: Kiskegyed konyhája (2014. márc.)

Culin’Art a Facebook-on is =>gombaraguval_toltott_zsemle_DSC02683

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!