Teknős torta

Nem régen a kollégáimat láttam vendégül. Az ételeken sokat gondolkodtam, a tortán kevésbé. 😀 Amikor a neten, Facebook-on Sasónál először megláttam a teknős tortát rögtön tudtam, hogy ezt egyszer a kollégáimnak fogom elkészíteni, és nem véletlenül! 🙂 Még ősszel befogadtunk egy teknőst, aki azóta már nálam lakik, de a kollégák is nagyon megszerették, és ezért. 🙂 Amúgy nemcsak aranyos, hanem finom is.:) Kakaós a tésztája, vaníliás túrós töltelék van benne, és kivi borítást kapott.

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg liszt

5 dkg zsír

1,2 dl tej

15 dkg cukor

2 ek. kakaó

1 mk. szódabikarbóna

A krémhez:

2,5 dl tej

2 ek. cukor

2 ek. liszt

25 dkg túró

5 dkg porcukor

1 db vanília rúd

A borításhoz:

4-5 db kivi

Elkészítése:

A tészta hozzávalót összegyúrjuk, mindent egyszerre. Utána összesen 5 golyót formázunk belőle (mindegyik között legyen egy kis méretkülönbség – legyen egy egész kicsit és legyen egy egész nagy, kettő között eloszlatva a másik 3 golyó), és betesszük a hűtőbe 20-30 percre.

A tejet a liszttel és a cukorral jól kikeverjük, és sűrű pépet főzünk belőle. Utána félrerakjuk, hogy kihűljön, közben többször megkeverjük.

A tészta sütéséhez előmelegítjük a sütőt 1700C-ra. Egy tepsit kizsírozunk és lisztezünk. A tésztagolyókat egyesével ovális lappá nyújtjuk. Kezdjük a legkisebbel, majd ügyeljünk rá, hogy a tésztalapok egyre nagyobbak legyenek. Kb. 8 perc alatt megsütjük. Érdemes rájuk figyelni, mert vékony lapok, nehogy megégjenek.

Amikor a pép kihűlt, akkor a túróval, a porcukorral és a vanília rúd kikapart belsejével jól kikeverjük. Ha a tésztalapok kihűltek, akkor a legnagyobb lapot alulra rakjuk (majd utána az egyre kisebbeket), elkezdjük a krémet és a lapokat rétegezni, mintha tortát töltenénk.

Végül megpucoljuk a kiviket, 1-egyet negyedekbe vágunk és még egy felet félrerakunk (ezekből lesznek a lábai és a feje), a többit szépen felszeleteljük, és kirakjuk vele a tortát.

Pár órára hűtőbe rakjuk, majd tálalhatjuk is. 🙂

Forrás: Életinfo.hu

Culin’Art a Facebook-on is =>

Tovább a blogra »