No sugar, no flour, no milk?!

Semmi cukor, semmi liszt, semmi tej. Ismerős valakinek valamelyik? Vagy annak valamilyen formája? Például semmi fehér liszt vagy semmi fehér cukor? Vagy te magad az egészséges táplálkozás miatt döntöttél úgy, hogy kerülöd? És ilyenkor hogyan?No_cukor_liszt_tej

Ma már sajnos sokaknak van ezzel vagy azzal problémája, és kell valamire figyelnie táplálkozáskor, az ételek készítésekor. Bár a legtöbb receptemet én is úgy írom hogy 10 dkg cukor vagy 30 dkg liszt, de valójában ezeket mégsem így használom. egyrészt családi érintettség miatt, másrészt az egészségünk miatt. De egyre többen kérdezgettetek, hogy mit tehetnék én, aki gluténérzékeny vagyok, vagy nem ehetek semmi fehér búza lisztet, vagy diétáznom kell, és kerülöm a fehér lisztet. ezért úgy döntöttem tartozom egy vallomással és a jövőben így is – úgy is írni fogom a blogom 🙂

Tehát továbbra is írom a “hagyományos” összetevőket is, de írom alternatív formában, hogy éppen milyen lisztet használok fehér búza liszt helyett vagy cukor helyett. Amúgy legtöbbször gyümölcs cukrot és fehér tönköly lisztet. Mindegyik jobb megoldás, mint a hagyományos fehér cukor és fehér liszt. De kenyereknél előszeretettel használok teljes kiőrlésű tönköly lisztet vagy rozslisztet. Sőt, sütöttem már tortát mandula liszttel is. Szóval mindenre van megoldás, mindent meg lehet oldani! 🙂

Viszont azért, hogy leginkább testhez recepteket/ alternatív hozzávalókat ajánlhassak Nektek, szeretném ha itt vagy Facebook-on kommentbe megosztanátok velem, hogy Nektek mi jelent a legnagyobb problémát, milyen hozzávalónak az alternatíváját keresitek?

Illetve, ha van olyan korábbi receptem, amit szívesen megcsinálnátok, de pont valamelyik hozzávaló még ilyen számotokra kerülendő, akkor azt is írjátok meg melyik receptben, és akkor azokat a recepteket fogom először módosított hozzávalókkal leírni. 🙂

Azért, hogy mindenki tudjon a konyhában alkotni, mert főzni-sütni jóóó! 🙂

Addig is a fehér cukor alternatíváiról korábban már írtam, ITT elolvashatjátok!cukor_alternativak

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!