A párom látta meg ezt a receptet az interneten, hogy uuuuh, ez kell! Meg is néztem mi az, ami ennyire lázba hozta. Hát egy csupa-csupa csoki torta, de liszt nélküli, meg gyümölcscukros, szóval még az egészségesebb. Én párommal ellentétben nem vagyok nagy csoki evő, de elmentettem a receptet, és elhatároztam, hogy megcsinálom a kedvéért. Osztatlan sikert aratott nála, és a szülei, nagymamám körében is! 🙂 Ami a legjobb volt benne, hogy 3-4 nappal később is pont olyan finom volt, mint első este.
Hozzávalók:
(23 cm-es tortaformához)
20 dkg mandulaliszt
½ tk. szódabikarbóna
5 dkg holland kakaópor
125 ml forró víz
2 kisebb nagyon érett avokádó
2 db tojás
18 dkg gyümölcscukor
5 dkg csokoládé apróra törve (én 70%-os cukormentes étcsokit használtam)
Az öntethez:
80 g habtejszín
15 dkg gyümölcscukor
35 g juharszirup
1 csipet só
2 ek. holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 1750C-ra. Vajazzuk ki a tortaformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
A mandulalisztet keverjük el a szódabikarbónával.
A forró vízben oldjuk fel a kakaóport, majd adjuk hozzá a megpucolt, pépesített avokádót. A tojásokat habosítjuk a gyümölcscukorral, utána hozzáadjuk a kakaós keveréket, majd pedig a szódabikarbónás mandulalisztet. Végül a csokikat apróra vágjuk, azt is belekeverjük a masszába. Kész is vagyunk, mehet a tortaformába, majd 40 percig sütjük.
Amíg megsül, addig készítsük el az öntetet. A darabokra tört csoki kivételével mindent összekeverünk, majd legvégül az is megy bele, és gőz fölött összeolvasztjuk.
Melegen, langyosan a legjobb a csoki öntettel. A tortát ne tegyük hűtőbe, ami viszont az öntetből nem fogyott el, azt tegyük hűtőbe (újra felmelegítve ismét folyós lesz).
Forrás: Edesem.blog.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: