Banános-epres-karamellás fagyi öntet

Jöjjön ismét egy játék részvétel. 🙂 Érdekes új gasztrojátékot hirdetett Konyhalál, mégpedig a Nyomozz! Süss! Nyerj! –t. Több körös nyomozás után lehetett megtalálni azt, hogy milyen összetevős receptjei közül válasszunk, és ha akarunk/tudunk, készítsünk is el. Amikor eljutottam AZ összetevőhöz, nem lepődtem meg, tudtam, hogy Linda egyik kedvence. 🙂 Nekem nem annyira, leginkább csak nyersen, vagy turmixba használom, szóval ez nekem is újszerű volt. ezért is választottam egy egyszerűbbet. 🙂

Konyhalál sült banán mandulás karamell szószban receptjét alakítottam át. Annyit csináltam, hogy nem csak banánt, hanem epret is tettem bele – ha már épp eper szezon van, és én eperimádó vagyok, illetve, hogy „öntetesebb” legyen tejszínnel is higítottam.

 

Hozzávalók:bananos_epres_fagyi_ontet

1 db érett banán

5-6 db nagy szem eper

5 dkg barna cukor

1,5 dkg vaj

0,3 dl tejszín

1 púpos ek. szeletelt mandula

A tálaláshoz vanília fagyi.

 

Elkészítése:

A banánt megpucoljuk, az epret megmossuk, levágjuk a csumáját, majd a gyümölcsöket apróra vágjuk (banánt félbe és szeletekre, az epret negyedbe és szeletekre). A barna cukrot egy serpenyőbe folytonos kevergetés mellett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat is. bananos_ontet_elokes

Amikor az felolvadt mehet bele a gyümölcs, a szeletelt mandula, majd a tejszín is. Még 2-3 percig hagyjuk rotyogni, majd pedig vanília fagyival tálaljuk. Én duplán rétegeztem. Fagyi-öntet-fagyi-öntet. Ugye milyen egyszerű? 🙂 És ilyen fagyi tutira nincs a boltokban! 😉

Hűvösebb napokon, ahogy Konyhalál is javasolta vanília pudinggal is elkészíthetjük – én sztem tuti el fogom majd! 🙂

Forrás: Konyhalál

Culin’Art a Facebook-on is =>bananos_epres_karamellas_fagyi_ontet_DSC02991

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!