Bacon-ös töltött fasírt

Nagyon szeretem a fasírtot, főleg a kis golyókat jó ropogósra sütve, de hát ugye azt zsírban kell kisütni. Így jött az ötlet, hogy próbáljak ki valami mást. Egyszer láttam, hogy valaki bacont terített ki az őzgerincbe, úgy ment bele a fasírt massza és főtt tojás a közepében. Innen jött nekem az ötlet, hogy kipróbáljam ezt muffin formába, akkor több lesz a ropogós része, mintha őzgerincben sütném. 🙂

 

baconos_toltott_fasirt_DSC02331

Hozzávalók:

12 szelet bacon

50 dkg darált hús

1 db zsemle (lehetőleg kicsit szikkadt)

2 egész tojás

1 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 tk. sóbaconos_toltott_fasirt_DSC02315

1 csapott tk. őrölt bors

1 tk. majoránna

4 tk. őrölt pirospaprika

6 db főtt tojás

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 2000C-ra.

A darált húshoz hozzáadjuk a vízbe áztatott kinyomkodott zsemlét, a 2 nyers tojást, a vöröshagymát lereszelve, a fokhagymát összenyomva és a fűszereket – ezeket jól összegyúrjuk.fasirt_elokeszuletek

A muffin sütőt kibéleljük a bacon szeletekkel, majd mindegyikbe teszünk egy kis fasírtot, mehet rá egy fél tojás, jól befedjük fasírttal, végül ráhajtjuk a lelógó bacon szeleteket.

Kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Culin’Art a Facebook-on is =>baconos_fasirt

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!