Isteni gazdagon töltött háromszög

Amikor megláttam ezt a receptet a Jólkifőztem-en, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is meg kell csinálnom! 🙂 A tésztája nagyon hasonlít a sós perecéhez, de kicsit lágyabb, és „zsírosabb”. Noh de az a tejfölös, lilahagymás, kápia paprikás, sonkás-bacon-ös töltelék a reszelt sajttal, hát az egyszerűen mennyien! Egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését! 😛 És ráadásul mivel rudat kell belőle sodorni , és azt felszeletelni, gyakorlatilag se perc alatt kész a formázása. És ha maradna belőle még több naposan is jó puha marad. 🙂

 

Hozzávalók:

A tésztához:gazdagon_toltott_haromszog_DSC02229

2 dl tej

1 tk. cukor

2,5 dkg élesztő

40 dkg liszt

1 púpos tk. só

1 dl étolaj

A töltelékhez:

1,5 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

só, bors

6-8 dkg sonka

5 dkg bacon

1 fej lila hagyma

1 kisebb kápia paprika

10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

1 tojás sárgája

1 ek. tejföl

szezámmag

 

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük (ez kb. 30-40 perc). Közben előkészülünk a töltelékkel. a Tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk-borsozzuk, a többi tölteékbe valót pedig apróra vágjuk (sonka, bacon, lila hagyma, kápia paprika), összekeverjük, a sajtot pedig lereszeljük. A tepsit kiolajozzuk. A tetején megkenéséhez szükséges tojássárgáját villával kissé felverjük és összekeverjük a tejföllel, majd ezt is félretesszük.gazdagon_toltott_elokeszites

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a sonkás-zöldséges keveréket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd jó szorosan feltekerjük. Megkenjük a tejfölös tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, majd háromszögeket vágunk belőle (hol egyik-hol másik irányba srégen elfordítjuk a kést, így lesznek háromszögek.gazdagon_tolott_haromszog

A gazdagon töltött háromszögeket arany barnára sütjük (kb. 15-20 perc alatt).gazdagon_toltott_haromszog

 Csatlakozz a Culin’Art Facebook oldalához is 😉 =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!