Imádok mindent, ami túrós. És hát ez még gyors is, kissé palacsinta szerű, szóval azt gondoltam csak jó lehet. És nem tévedtem 🙂 Az első adagnak csak az előkészületeit tudtam lefotózni, mert seperc alatt elfogyott. De a következő adagnál már nagyon figyeltem, hogy a kész lepénykéket is lefotózzam. És hát íme, Ti sem fogtok csalódni! 😉
Hozzávalók:
25 dkg túró/ 25 dkg sovány túró
3 tojás
2 ek. barna cukor/ 2 tk. gyümölcscukor
½ vaníliarúd kikavart belseje
5 dkg liszt/ 5 dkg tönköly liszt
A tálaláshoz:
lekvár
porcukor/ hagyjuk el
Elkészítése:
A túrót villával széttörjük, majd a tojások sárgájával, a cukorral, a vanília rúdból kikapart magokkal és a liszttel összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjéket. Ennyi 🙂
Egy serpenyőben pár csepp olajat hevítünk, majd kanállal beleadagoljuk a tésztát, kicsit ellapogatjuk és 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy csak közepes lángon süssük, különben gyorsan odakap a túrós tészta külseje, a belseje pedig még nyers marad.
Még melegen kis porcukorral és ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.
Forrás: Főznijó.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: