Gyors túrós lepényke

Imádok mindent, ami túrós. És hát ez még gyors is, kissé palacsinta szerű, szóval azt gondoltam csak jó lehet. És nem tévedtem 🙂 Az első adagnak csak az előkészületeit tudtam lefotózni, mert seperc alatt elfogyott. De a következő adagnál már nagyon figyeltem, hogy a kész lepénykéket is lefotózzam. És hát íme, Ti sem fogtok csalódni! 😉

Hozzávalók:

25 dkg túró/ 25 dkg sovány túró

3 tojás

2 ek. barna cukor/ 2 tk. gyümölcscukor

½ vaníliarúd kikavart belseje

5 dkg liszt/ 5 dkg tönköly liszt

A tálaláshoz:

lekvár

porcukor/ hagyjuk el

Elkészítése:

A túrót villával széttörjük, majd a tojások sárgájával, a cukorral, a vanília rúdból kikapart magokkal és a liszttel összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjéket. Ennyi 🙂

Egy serpenyőben pár csepp olajat hevítünk, majd kanállal beleadagoljuk a tésztát, kicsit ellapogatjuk és 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Vigyázzunk, hogy csak közepes lángon süssük, különben gyorsan odakap a túrós tészta külseje, a belseje pedig még nyers marad.

Még melegen kis porcukorral és ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

Forrás: Főznijó.hu

Culin’Art a Facebook-on is =>

Tovább a blogra »