Szalonnás-tejfölös lecsó

Ma már azt mondom, hogy lecsót bárhogy! 🙂 5 évvel ezelőtt viszont még meg sem ettem. Nem is értem, hogy lehet ez. Az egyik legfinomabb, legegyszerűbb étel, mégis hihetetlen sokszínűen elkészíthető. Simán csak paprikával, paradicsomosan, cukkinivel, egyéb zöldségekkel, virslivel, szalonnával vagy sonkával, tejfölösen, vagy tojásosan, és még sorolhatnám. Lecsóra fel, jöjjön az egyik kedvenc fajtám! 🙂

Hozzávalók:

15 dkg házi szalonna

1 ek. zsír

1 nagy fej vörös hagyma

75 dkg paprika (már tisztított súly ennyi)

só, bors

3 dl tejföl

TIPP! Szalonna helyett sonkát, virslit is használhatunk. A paprika egy részét más zöldséggel, pl. cukkinival, padlizsánnal is helyettesíthetjük.

Elkészítése:

A szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikákat szeleteljük majd csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a plusz zsírt, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, utána hozzáadjuk a paprikát is. Kevergessük meg többször, majd ha úgy látjuk, kezd kicsit lepirulni inkább adjunk hozzá egy kis vizet (kb. 1/2-1 dl-t). Addig főzzük (pároljuk), amíg össze nem esik a paprika, ez kb. 7-8 perc. Ekkor egy kevéske vízzel kikevert tejfölt hozzáadjuk, egyet rottyantunk rajta, és már kész is. Házi kenyérrel, bagettel tálalva még finomabb. 🙂

Tartsatok velem a Culin’Art Facebook oldalán is =>

Tovább a blogra »