Nagyon jó ajándékot kapni, de adni még inkább! 🙂 Már az elkészítés folyamata, sőt, azt megelőzően a tervezés, ötletelés is örömmel tölti el az embert. Még több mint 40 nap van hátra karácsonyig, mégis már karácsonyi lázban égek, és imádom! 😀
November 10-én volt a blogom 1 éves, ennek örömére és a karácsony közeledtére szeretnék nektek is ihletet adni, hogy Ti is magatok készítette ajándékkal lepjétek meg a családot, barátokat. Ha van nektek is ötleteket, akkor nagyon várom, itt megjelentetem a többi ötlet között. 🙂 A játék kiírása =>
Íme a beérkezett ötletek a beérkezés sorrendjében visszafelé:-)
Egészséges fahéjas almachips
Ha sok az alma otthon, vagy valami egészségeset adnál, amivel nem is kell túl sokat pepecselni, akkor ez tuti tipp. Tényleg csak alma és fahéj kell hozzá. Noh meg sütő, hogy kiszárítsd! 🙂 Recept =>
Gumicukor házilag
Gyerek (és felnőttek) körében biztos siker a házi gumicukor. 🙂 Mi pedig örülhetünk, hogy nem agyon cukrozott, mindenféle adalékanyaggal “javított”, bolti gumicukort esznek. Recept =>
Kandírozott citrusfélék
Saját alkotásom, vegyesen citrom, narancs és pink grapefruit. Tökéletes ajándék nem csak karácsonykor, hiszen tehetjük akár gyümölcskenyérbe, kuglófba, és számos más sütibe is. Recept=>
Linda, a Konyhalál blog szerzője nagyon gyors volt, 12 órán belül el is küldte a recepteket. Lesz itt cukor, csoki és keksz is.
Színes-ízes kockacukor
Ideális ajándék teázóknak, kávézóknak, mellyel feldobhatjuk a reggeli italunk ízét egy kicsit. Az ízek variációja számtalan! Nem kell hozzá más, csak kristálycukor, citromlé, aroma és egy kis színezék. Én azt hiszem gyümölcs pürével és rummal fogom kipróbálni. 🙂 Recept =>
Csokilekvár
Egyértelműen nyerő ötlet csokifüggőknek! 🙂 Bizony, nem csak gyümölcsből lehet lekvárt készíteni. Ha felnőtteknek készítjük akár egy kis alkoholt is belelöttyinthetünk, biztos nem fog rajta rontani! 😉 Recept =>
Aszalt gyümölcsös keksz
Házi fűszerkeverékek
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin1Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: