Szeretem a telet is (a szép fehér hó és a karácsonyi készölődés miatt), de azért a nyár ízei, gyümölcsei, zöldségei azok páratlanok! Így amikor megláttam a boltban az akciós koktél paradicsomot már tudtam, hogy az gasztroajándékok gyártása és a sok-sok alma felhasználás közben ezt a nyáridéző tésztát el fogom készíteni!:)
Hozzávalók:
25 dkg (durum) penne tészta
25 dkg apró mozzarella golyók
2 marék rukkola
35 dkg piros koktélparadicsom (cherry paradicsom)
olívaolaj, citromlé
só, bors
A tálaláshoz:
parmezán
balzsamecet
Elkészítése:
A tésztát felforralt sós vízben kifőzzük. Én a durum tésztát részesítem előnyben. Nem csak azért mert egészségesebb, hanem mert olyan rendes tészta formája marad, nem fő szét. No meg az olaszok (a tészta nemzet) is mindig durum tésztát esznek ám, nézzetek utána, ha nem hiszitek! 😉 Hihetetlen sok féle formában készítik a tésztát forma, ízesítés és szósz tekintetében is.
Amíg a tészta fő, addig egy nagy tálba keverjük össze a többi hozzávalót. Vágjuk félbe a paradicsomokat, a kis mozzarella golyókat, tegyük bele a rukkolát is, és ízesítsük kevés olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal, és keverjük össze.
Ha kifőtt a tészta, akkor szedjük rá, és keverjük azzal is jól össze. 1-2 percre le is takarhatjuk vagy mikróba betehetjük, hogy a paradicsommal, sajttal összeolvadjon kicsit, de nem szükséges.
Balzsamecettel, parmezánnal tálaljuk. 20 perc alatt kész is a nyáridéző vacsoránk! Ízében és illatában is visszaröpít minket a karácsonyi készülődés közben a nyárba. 🙂
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin1Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: