A fahéj karácsonyi illat is, de nem csak karácsonyi. Én télen-nyáron imádom. 🙂 Az alma pedig nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Rengeteg féle almás sütit készíthetünk, például fordított almás krémest, amerikai almatortát, fahéjas rudat almás-vaníliás töltelékkel, almás palacsintát vagy éppen gumicukrot. De ne hagyjuk ki a sorból ezt az egészséges nasit sem, amit akár gasztroajándék is lehet. Én nem kell hozzá semmi más csak alma és fahéj. 🙂
Hozzávalók (1 gáztepsinyihez):
2 nagyobb alma
1 teáskanál őrölt fahéj
TIPP! Szeleteléshez használhatunk uborkagyalulót is! 🙂
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 130°C-ra (légkeverés esetén 120°C-ra).
Az almákat megpucoljunk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy kiskanál/kés segítségével szeletenként eltávolítjuk a magházat (a magház körül több lépésben benyomjuk a kiskanalat, míg végül az kiesik). Akinek van magház eltávolítója, természetesen azt is használhatja. Ez esetben először kivájjuk a magházat, és utána szeleteljük fel.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd megforgatjuk és a másik felüket is megszórjuk. Mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt kiszárítjuk.
Egészséges nasi, adventi koszorúra dekoráció és gasztroajándék csomag is készülhet belőle.
De még számtalan féle ehető-iható gasztroajándék van ám! Van ötleted, bevált recepted? Akkor küldd el, és játssz az 1 éves blogszülinapi játékomon! 🙂
Az eddig összegyűlt gasztroajándékok gyűjteménye =>
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Forrás: Nők Lapja konyha desszert különszám (1. évf. 2. sz.)
Kedves Erzsébet!
Köszönöm a receptet, mindenképpen ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla 🙂 Nektek is Békés, Boldog Karácsonyt! 🙂
Szeretnék egy finom puszedli receptet küldeni.Így karácsony táján még mézes helyett is lehet sütni.A neve :Lekváros puszedli.Hozzávalók:Fél kg liszt,egy kocka margarin,csipet só, három evőkanál porcukor,egy csomag sütőpor,fél teás kanál fahéj,kevés cukrozatlan kakaó,egy egész tojás, 3-4 evőkanál baracklekvár.A száraz anyagokat összekeverjük,majd a margarint elmorzsoljuk a már az ízesítőanyagokkal elkevert lisztben,hozzáadjuk a tojást és a lekvárt.Egy nagy gombócot formálunk és lisztezett deszkán henger alakúra igazítjuk.Majd egy-egy csíkot levágunk és gombócokat készítünk,majd a tetejét kissé benyomjuk és kristálycukorba mártjuk.Az így kapott puszedliket sütőpapíros tepsibe rakjuk,160 fokos sütőben sütjük.Vigyázni kell,mert gyorsan barnul.Nagyon finom.Gyerekkorom kedvenc sütije volt!Üdvözlettel Péterváriné Erzsi,Boldog Karácsonyt!