Egészséges fahéjas almachips

A fahéj karácsonyi illat is, de nem csak karácsonyi. Én télen-nyáron imádom. 🙂 Az alma pedig nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Rengeteg féle almás sütit készíthetünk, például fordított almás krémest, amerikai almatortát, fahéjas rudat almás-vaníliás töltelékkel, almás palacsintát vagy éppen gumicukrot. De ne hagyjuk ki a sorból ezt az egészséges nasit sem, amit akár gasztroajándék is lehet. Én nem kell hozzá semmi más csak alma és fahéj. 🙂

fajehas_alma_chips_DSC04870

fahejas_alma_chips_DSC04887

 

Hozzávalók (1 gáztepsinyihez):

2 nagyobb alma

1 teáskanál őrölt fahéj

 

 TIPP! Szeleteléshez használhatunk uborkagyalulót is! 🙂

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 130°C-ra (légkeverés esetén 120°C-ra).

fahejas_alma_chips_DSC04862Az almákat megpucoljunk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy kiskanál/kés segítségével szeletenként eltávolítjuk a magházat (a magház körül több lépésben benyomjuk a kiskanalat, míg végül az kiesik). Akinek van magház eltávolítója, természetesen azt is használhatja. Ez esetben először kivájjuk a magházat, és utána szeleteljük fel.

 

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd megforgatjuk és a másik felüket is megszórjuk. Mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt kiszárítjuk.fahejas_alma_chips_DSC04866

Egészséges nasi, adventi koszorúra dekoráció és gasztroajándék csomag is készülhet belőle. fahejas_alma_chips_DSC04891

De még számtalan féle ehető-iható gasztroajándék van ám! Van ötleted, bevált recepted? Akkor küldd el, és játssz az 1 éves blogszülinapi játékomon! 🙂

Az eddig összegyűlt gasztroajándékok gyűjteménye =>

 

Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!

Forrás: Nők Lapja konyha desszert különszám (1. évf. 2. sz.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Erzsébet!
    Köszönöm a receptet, mindenképpen ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla 🙂 Nektek is Békés, Boldog Karácsonyt! 🙂

  2. Erzsébet Pétervári says:

    Szeretnék egy finom puszedli receptet küldeni.Így karácsony táján még mézes helyett is lehet sütni.A neve :Lekváros puszedli.Hozzávalók:Fél kg liszt,egy kocka margarin,csipet só, három evőkanál porcukor,egy csomag sütőpor,fél teás kanál fahéj,kevés cukrozatlan kakaó,egy egész tojás, 3-4 evőkanál baracklekvár.A száraz anyagokat összekeverjük,majd a margarint elmorzsoljuk a már az ízesítőanyagokkal elkevert lisztben,hozzáadjuk a tojást és a lekvárt.Egy nagy gombócot formálunk és lisztezett deszkán henger alakúra igazítjuk.Majd egy-egy csíkot levágunk és gombócokat készítünk,majd a tetejét kissé benyomjuk és kristálycukorba mártjuk.Az így kapott puszedliket sütőpapíros tepsibe rakjuk,160 fokos sütőben sütjük.Vigyázni kell,mert gyorsan barnul.Nagyon finom.Gyerekkorom kedvenc sütije volt!Üdvözlettel Péterváriné Erzsi,Boldog Karácsonyt!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!