A fahéj karácsonyi illat is, de nem csak karácsonyi. Én télen-nyáron imádom. 🙂 Az alma pedig nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Rengeteg féle almás sütit készíthetünk, például fordított almás krémest, amerikai almatortát, fahéjas rudat almás-vaníliás töltelékkel, almás palacsintát vagy éppen gumicukrot. De ne hagyjuk ki a sorból ezt az egészséges nasit sem, amit akár gasztroajándék is lehet. Én nem kell hozzá semmi más csak alma és fahéj. 🙂
Hozzávalók (1 gáztepsinyihez):
2 nagyobb alma
1 teáskanál őrölt fahéj
TIPP! Szeleteléshez használhatunk uborkagyalulót is! 🙂
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 130°C-ra (légkeverés esetén 120°C-ra).
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd megforgatjuk és a másik felüket is megszórjuk. Mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt kiszárítjuk.
Egészséges nasi, adventi koszorúra dekoráció és gasztroajándék csomag is készülhet belőle.
De még számtalan féle ehető-iható gasztroajándék van ám! Van ötleted, bevált recepted? Akkor küldd el, és játssz az 1 éves blogszülinapi játékomon! 🙂
Az eddig összegyűlt gasztroajándékok gyűjteménye =>
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Forrás: Nők Lapja konyha desszert különszám (1. évf. 2. sz.)