Egészséges fahéjas almachips

A fahéj karácsonyi illat is, de nem csak karácsonyi. Én télen-nyáron imádom. 🙂 Az alma pedig nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Rengeteg féle almás sütit készíthetünk, például fordított almás krémest, amerikai almatortát, fahéjas rudat almás-vaníliás töltelékkel, almás palacsintát vagy éppen gumicukrot. De ne hagyjuk ki a sorból ezt az egészséges nasit sem, amit akár gasztroajándék is lehet. Én nem kell hozzá semmi más csak alma és fahéj. 🙂

Hozzávalók (1 gáztepsinyihez):

2 nagyobb alma

1 teáskanál őrölt fahéj

 TIPP! Szeleteléshez használhatunk uborkagyalulót is! 🙂

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 130°C-ra (légkeverés esetén 120°C-ra).

Az almákat megpucoljunk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy kiskanál/kés segítségével szeletenként eltávolítjuk a magházat (a magház körül több lépésben benyomjuk a kiskanalat, míg végül az kiesik). Akinek van magház eltávolítója, természetesen azt is használhatja. Ez esetben először kivájjuk a magházat, és utána szeleteljük fel.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezzük, megszórjuk őrölt fahéjjal, majd megforgatjuk és a másik felüket is megszórjuk. Mehet a sütőbe. Kb. 50-60 perc alatt kiszárítjuk.

Egészséges nasi, adventi koszorúra dekoráció és gasztroajándék csomag is készülhet belőle.

De még számtalan féle ehető-iható gasztroajándék van ám! Van ötleted, bevált recepted? Akkor küldd el, és játssz az 1 éves blogszülinapi játékomon! 🙂

Az eddig összegyűlt gasztroajándékok gyűjteménye =>

Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!

Forrás: Nők Lapja konyha desszert különszám (1. évf. 2. sz.)

Tovább a blogra »