Mióta az eszemet tudom, nálunk ez készül szent este napján, de nem csak akkor! Hanem évente többször is. Frissen, melegen, és hidegen is nagyon finom – akár hidegtálak része is lehet. Egyszerű ízvilág, mégis nagyszerű! 🙂
Hozzávalók:
1 kg pulykacomb filé
só
5 gerezd fokhagyma
3-4 dl tej
10-12 szelet házi szalonna
Elkészítése:
A pulykát feldaraboljuk, jól besózzuk, a fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és a pulykadarabok közé szórjuk, elkeverjük. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje. Min. 2-3 órát állni hagyjuk hűvös helyen, de akár 1 éjszakát is.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk, és a pulykadarabokat egymás mellé tesszük a fokhagymás tejjel együtt. Mehet az előmelegített sütőbe kb. 1 órára.
Utána megforgatjuk a húsokat, majd mehet vissza a sütőbe még egy 10 percre, utána kivesszük, rátesszük a felső felén bevagdosott szalonnaszeleteket, és ismét visszarakjuk a sütőbe kb. 10-12 percre, amíg a szalonna szép pirosra sül.
Én a legjobban ecetes-tejfölös krumplisalátával szeretem! 🙂
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: