Bögrés palacsinta

A palacsinta csak jó lett! 🙂 Mindegy, hogy hagyományos, amerikai, sós vagy édes. Nem de bár? 🙂 Ez most épp egy gyors bögrés palacsinta, ami egyfajta amerikai palacsinta. Pillanatok alatt megvan a kikeverés és a kisütés is. Ki-ki ízlés szerint bármivel eheti.

bogres_palacsinta_DSC02018

Hozzávalók (1 bögre kb. 2,5 dl):

2 tojás

1 ek. cukor

1 csg. vaníliás cukor

1 bögre tej

1 bögre liszt

 

Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukrokkal elkeverjük, ezután hozzáadjuk a tejet és a lisztet, majd egy kézi habverő segítségével jól kikeverjük. A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.  Sűrű palacsinta tésztát kapunk. Egy kisebb merőkanál segítségével olajozott, felmelegített seprenyőbe adagoljuk a tésztát. Nem kell forgatni a serpenyőt, amennyire kell, annyira szétfolyik benne a tészta. amikor már látjuk, hogy nem folyós felül sem, akkor egy lapos fakanál segítségével megfordítjuk őket, és a másik felüket is megsütjük.bogres_palacsinta Ízlés szerint bármivel tálalhatjuk. Lekvárral, friss gyümölccsel, csoki öntettel, nutellával , tejszínhabbal… Kinek mivel a legfinomabb! 🙂 Ha esetleg nem fogyna el rögtön (bár erre sok esély nincs), akkor ½ percre mikróba rakva újra olyan lesz, mint frissen sütve.;)

Culin’Art a Facebook-on is =>bogres_palacsinta_DSC02019

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dejóóó, örülök neki, hogy Neked is ennyire ízlett! 🙂 Nálunk is pillanatok alatt elfogyott… 🙂

  2. Kati Fejes says:

    Már kipróbáltam, dupla mennyiséggel készítettem. Valami fantasztikusan finom!!!! Puha, lágy, szinte krémes a tésztája töltelék nélkül is! Hidegen is finom.

  3. Örülök neki! 🙂 És mivel fogod tálalni? 🙂

  4. Zimzum Zimzum says:

    Ez jol hangzik, kiprobalom! Egyebkent nevem jol ZIzum


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!