Káposztás-virslis kiflik

Első blogkóstolós játékom, a 14. blogkóstolóra készítettem ezeket a kifliket Kabóca konyhájában receptje alapján. 🙂 Átnézve receptjeit több is megragadta a figyelmem (négyet kapásból ki is nyomtattam magamnak, hogy kéznél legyen), majd ezt a receptet készített el először. Nagyon szeretem a virslit és a savanyú káposztát is, így esett többek mellett erre a receptre is a választásom. 🙂

Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy kicsit több tésztát készítettem (nem akartam 1,5 dkg élesztőt kidobni, csak ezértJ), így került bele még egy kis liszt, tejföl és margarin is. Töltelékként én egy szál zöldhagymát is összevágtam bele, illetve a megtöltés előtt mustárral is megkentem a tésztát – ha már virsli. 😛

 

Hozzávalók:

Tésztához:  kaposztaskifli_DSC01657

40 dkg liszt

1,5 dl tej

1 tk. cukor

5 dkg élesztő

2 ek. tejföl

2 ek. margarin

1 tojássárgája

só, bors

Töltelékhez:kaposztas_virslis_kiflik_DSC01661

4 tk. mustár

12 dkg savanyú káposzta

1 szál zöldhagyma

kb. 5-6 db virsli

Tetejére:

1 tojásfehérje

1 csipet őrölt pirospaprika

 

Elkészítése:

A meleg tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben egy tálban a liszthez adjuk a sót, borsot, tejfölt, margarint, tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt is. Jól összegyúrjuk, majd meleg helyen kb. 30 percet kelesztjük.

A sütőt 1800C-ra előmelegítjük. Míg kell, addig előkészülünk a töltelékkel és a tepsi kikenésével. A tepsit bemargarinozzuk, majd liszttel meghintjük, a zöldhagymát összeaprítjuk, a káposztát lecsepegtetjük, és ha szükséges, akkor átmossuk.kaposztas_virslis_ki

A megkelt tésztát egyszer átgyúrjuk, majd lisztezett felületen körré nyújtjuk, és 16 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket megkenjük mustárral, majd mehet rá eloszlatva a káposzta, az összeaprított zöldhagyma, majd pedig mindegyikhez vágunk egy a cikkely szélességének megfelelő virsli darabot. Ha mindegyiken van minden, akkor pedig szorosan felcsavarjuk a kifliket, és belerakjuk a tepsibe.

A kifliket megkenjük a pirospaprikával kikevert tojásfehérjével, és mehet is a sütőbe. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!