El tudjátok képzelni ezek egyvelegét? Isteni! De tényleg! 😛 Ezt ki kell próbálnotok! egy kedves ismerősöm kérésére kerestem ilyesmi sütit, bár nem epres, hanem levendulás változatban kellett volna készíteni – de majd legközelebb úgy lesz. Azonban az eperimádatom most győzött! 😉 A mascarpone finom krémessé teszi és enyhíti a fehér csoki édességét. Nálam lakáslátogatóra készült, és osztatlan sikert aratott. 🙂
Alternatív diabetikus hozzávalók kékkel
A tésztához:
4 tojás
4 ek. cukor/ 4 csapott ek. gyümölcscukor
4 ek. liszt/ 4 ek. fehér tönköly liszt
1 csg. sütőpor
3 tk. holland kakaópor
1,5 dl cukrászhab cukormentes
2 ek. cukor/ 2 csapott ek. gyümölcscukor
1 ek. zselatin fix
25 dkg marcarpone
10 dkg fehér csoki/ 10 dkg diabetikus fehér csoki
4+5 nagy szem eper
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 1700C-ra. A tojások fehérjét egy habverő segítségével kemény habbá verjük – amikor már fehéredik a hab, akkor hozzáadjuk a cukrot is. Ha már kemény a hab, akkor óvatosan egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a sütőporral elvegyített lisztet és a kakaóport.
Ha kész, akkor mehet is egy sütőpapírral kibélelt tégla tepsibe, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és ne száradjon ki! Ha kivettük a sütőből, akkor pár percet hagyjuk hűlni, majd még langyosan leszedjük róla a sütőpapírt. A sütőpapíros része, tehát ami eddig alul volt az kerül majd felülre, erre tesszük majd a krémet.
A tejszínt verjük kemény habbá a cukorral és a zselatin fix- szel. Keverjük be a mascarponét, majd keverjük bele a gőz fölött felolvasztott fehér csokit is. A krém ¾-et kenjük rá a kihűlt kakaós piskótára, egyengessük el. A maradék krémbe keverjük bele az eperpürét (4 szem epret apróra vágunk, majd villával teljesen összetörünk), és mehet ez is a krém tetejére. Ezt is egyengessük el rajta – ezt már különösen gondosan, mivel ez lesz a süti teteje. 🙂 4 szem epret szépen szeletekre vágunk, az 5. szemet pedig bevagdossuk, mintha virág lenne – ezekkel díszítjük a sütit.
1-2 órára még hűtőbe tesszük összeérni, aztán szeletelhetjük is! 🙂
A krém receptjének forrása: Nlcafe.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: