Hogy milyen a sors! 🙂 Nemrég jelentkeztem a 19. blogkóstoló játékra. Nagyon várom mindig a sorsolást, hogy vajon kinek a blogját kapom. Most amikor megnéztem, ismerős volt Brioche neve, de nem tudtam pontosan honnan. Mentem is fel az oldalára, hogy megnézzem milyen receptek közül választhatok majd (ez a legizgalmasabb rész), ahol rövidesen bele is botlottam ebbe a kakaós sütibe, és rájöttem, hogy alig néhány nappal előtte nyomtattam ki ezt a receptet, hogy ezt majd el kell készítenem. Van több tucat, több száz ilyen receptem, de a blogkóstoló győzött! Előre került a recept, hamar elkészítettem. A család pedig imádta! 🙂
Alternatív diabetikus hozzávalók
A tésztához:
25 dkg (sárga) krumpli
50 dkg liszt/ 50 dkg tönkölyliszt
1 csg. sütőpor
1 kk. fahéj
2 csapott ek. holland kakaópor
20 dkg cukor/ 15 dkg gyümölcscukor
2 db tojás
2 ek. rum
A kenéshez:
1 kis üveg meggylekvár/ diabetikus lekvár
A tetejére:
szeletelt mandula
Elkészítése:
A megmosott krumplit héjában, sós vízben felrakjuk főni. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a cukorral, a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojásokat és az rummal elkevert olvasztott margarint. Beletesszük az áttört krumplit is, és egynemű tésztává gyúrjuk.
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, egy tégla tepsit kimargarinozunk, kilisztezünk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, melyeket egymás után tepsi nagyságúra kinyújtunk. Az első kinyújtott lapot betesszük a tepsibe, bőven megkenjük meggylekvárral, és így rétegezzük. Tehát így lesz a sorrend: lap, lekvár, lap, lekvár, lap. A tetejét is megkenjük vékonyan lekvárral és megszórjuk szeletelt mandulával.
Az előmelegített sütőbe helyezzük, és 25-30 percet sütjük. Ha kihűlt, akkor kockára vágva tálaljuk.
Forrás: Brioche
Tartsatok Velem a Culin’Art Facebook oldalán is!
Köszönöm! 🙂 Ha minden jól megy, akkor ma még egy receptedet elkészítem kicsit kiegészítve, már beszereztem a hozzávalókat – remélem az idő is úgy akarja, akkor azt is megmutatom majd! 😉
Fantasztikusan néz ki! 🙂 Örülök, hogy elkészítetted és a családnak is ízlett! Szép napot! 🙂
Timcsi- Brioche