Édesanyám sok éve készíti ezt el nekünk otthon, és mindenki nagyon szereti! Egyik kolléganőjétől kapta anno a receptet – hiába, így járnak kézről-kézre a legjobb receptek. 🙂 Én is nem egyszer elkészítettem már, barátaim körében is nagy sikert aratott. Hidegen és melegen is isteni, és sokféle köret illik hozzá.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
4 ek. tejföl
3 ek. liszt
20 dkg reszelt sajt (fele füstölt is lehet)
3 egész tojás
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, majoránna
Elkészítés:
Egy őzgerincet bacon-nel kibélelünk (ki is lóghat, majd a tetejére ráhajtjuk). A csirkemellet felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel, liszttel, sajttal. A tojásokat a fűszerekkel kicsit habosra keverjük, majd mehet ez is a csirkemellhez. Ha jól elkevertük, akkor pedig már önthetjük is a bacon-nel kibélelt őzgerincbe. Jól eloszlatjuk, a kilógó bacont ráhajtjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órát sütjük, majd a fóliát levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.
Amikor már langyosra hűlt, akkor kiborítjuk, szeleteljük és találjuk. Hidegen és melegen is nagyon finom, többféle körettel fogyasztható. Hidegen például fokhagymás-vajas pirítóssal és friss paradicsommal; vagy parmezánnal megszórt friss salátával; melegen pedig akár rizi-bizivel is. 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: