Csirkemell csoda hidegen-melegen

Édesanyám sok éve készíti ezt el nekünk otthon, és mindenki nagyon szereti! Egyik kolléganőjétől kapta anno a receptet – hiába, így járnak kézről-kézre a legjobb receptek. 🙂 Én is nem egyszer elkészítettem már, barátaim körében is nagy sikert aratott. Hidegen és melegen is isteni, és sokféle köret illik hozzá.

 

Hozzávalók:

baconcsirkemellcsoda__DSCF6068_kicsi

1 egész csirkemell

4 ek. tejföl

3 ek. liszt

20 dkg reszelt sajt (fele füstölt is lehet)

3 egész tojás

2 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors, majoránna

 

Elkészítés:

Egy őzgerincet bacon-nel kibélelünk (ki is lóghat, majd a tetejére ráhajtjuk). A csirkemellet felkockázzuk és összekeverjük a tejföllel, liszttel, sajttal. A tojásokat a fűszerekkel kicsit habosra keverjük, majd mehet ez is a csirkemellhez. Ha jól elkevertük, akkor pedig már önthetjük is a bacon-nel kibélelt őzgerincbe. Jól eloszlatjuk, a kilógó bacont ráhajtjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 órát sütjük, majd  a fóliát levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.csirkemellcsoda__DSCF6071_kicsi

 

Amikor már langyosra hűlt, akkor kiborítjuk, szeleteljük és találjuk. Hidegen és melegen is nagyon finom, többféle körettel fogyasztható. Hidegen például fokhagymás-vajas pirítóssal és friss paradicsommal; vagy parmezánnal megszórt friss salátával; melegen pedig akár rizi-bizivel is. 🙂

Culin’Art a Facebook-on is =>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!