Olívás-túrós bagett

Újabban rákaptam a kenyérfélékre, főleg a bagettekre. 🙂 Ez a recept is rögtön megragadta a figyelmem, mivel TÚRÓS:P, így kicsit alakítgattam rajta, és elkészítettem. Már 2x is 2 hét alatt… 🙂

Ajánlom nektek is, a siker garantált! Ráadásul a túrós tészta miatt tényleg több napig is friss marad – már ha marad 😉

 

Hozzávalók:olivas_turos_bagett_2

3 dl langyos víz

1 tk. cukor

4,2 dkg élesztő

45 dkg teljes kiőrlésű (tönköly) lisztolivas_turos_bagett_DSC01721

12 dkg fehér tönköly liszt

1,5 tk. oregánó

1,5 tk. só

15 dkg túró

2 ek. olívaolaj

12 szem fekete olívabogyó

 

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, közben a többi hozzávalót összeöntjük egy tálban. Először jöhet a 2 féle liszt, ezeket kicsit összekavarom kézzel, majd jöhet a só és az oregánó, ezekt is kicsit bevegyítem, majd a 2 ek. olaj meg az összetört túró. Az olívabogyót apróra vágjuk, és így megy a tésztába. A felfutott élesztőt is hozzáöntjük, majd egy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát gyúrunk (a liszt és a túró állagától is függ, nekem egy kis langyos vizet még igényelt, amikor 2x készítettem el). Ha kész van, akkor letakarjuk, és meleg helyen kb. 20 percet kelesztjük, közben a sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 2000C-ra. olivas_turos_bagett

Egy tepsibe 2 csíkban olíva olajat teszünk, ahova a 2 bagettet tesszük majd. Ha megkelt a tészta, akkor picit átgyúrjuk, 2 felé szedjük, és bagettet formázunk belőle. A tepsibe helyezve kicsit bevagdossuk őket, majd egy 10 percet még kelni hagyjuk a tepsiben is. Végül langyos vízzel megkenjük, mielőtt a sütőbe rakjuk.  10 perc után a sütő hőmérsékletét levesszük 1800C-ra. Összesen kb. 30 perc alatt megsül. Elkészülte után pár percet hagyjuk hűlni, majd akár már melegen is fogyaszthatjuk.:-)olivas_turos_bagett_3

Tetszőleges, hogy mivel. Szalámival, mintha szendvicsnek ennénk, vagy salátával, esetleg bacon-be göngyölt májjal, ahogy mi legutóbb ettük.:)

 Forrás: Koskacukor

Culin’Art a Facebook-on is =>

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kedves Erzsébet! Garf válaszában láthatod a gázsütő megfeleltetést 🙂

  2. culinart says: (előzmény @Garf)

    Köszönöm a segítséget kedves Garf 🙂
    (pont akkor kezdtem neten keresgélni, mivel sose volt még gázsütőm, mindig villanyt használtam, így gázsütőhöz nincs tapasztalatom….)

  3. Garf says:

    220 fok: 210 légkeveréses sütőnél, gázsütő 7-es fokozat
    200 fok: 190 légkeveréses sütőnél, gázsütő 6-os fokozat
    190 fok: 180 légkeveréses sütőnél, gázsütő 5-ös fokozat
    180 fok: 170 légkeveréses sütőnél, gázsütő 4-es fokozat

  4. Erzsébet Krisker says:

    És akinek nincs hőfokszabályozós sütője, az a hagyományossal hogyan, hanyas fokozaton süsse?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!