A pizza jóóó! 🙂 Hát még a házi pizza! Szoktál azon gondolkodni, hogy mivel dobhatnád fel? Amellett, hogy a feltételek variálásának lehetősége végtelen, az alakjával is játszhatunk, és máris sokkal látványosabb lesz! 😉
Hozzávalók:
paradicsom püré
só, bors, majoránna
bazsalikom, oregánó
De használhatunk tejfölös fokhagymás alapot is.
A feltéthez:
Feltéteket szabadon variálhatjuk. Én most ezeket használtam:
sonkaszalámi
kolbász
kápia paprika
hagyma
kukorica
mozzarella golyók
trappista sajt
Elkészítése:
A szokásos módon elkészítjük a pizza tésztáját, egy fél órát állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt, és előkészülünk a feltétekkel. Kikeverjük a szószt, felvágjuk a szalámit, zöldségeket, lereszeljük a sajtot.
A tepsit kikenjük olíva olajjal, a kezünket is beolajozzuk, és így, olajos kézzel a két kezünk között kilapogatjuk a tésztát. Nekem nincs kör alakú pizza sütőm, így én hagyományos gáztepsit használtam, de szerintem így is nagyon szép kerek lett! 🙂 Én nem tudom kézen pörgetni a pizza tésztát (ez a tészta masszívabb is annál), de nagyon szépen engedi lapogatni magát. Ameddig csak tudjuk kézben lapogatjuk, aztán az utolsó mozdulatokat már a tepsibe berakva végezzük. Figyeljünk rá, hogy a lehető legegyenletesebben oszlassuk el, nehogy valahol sokkal vastagabb legyen.
Fogunk egy kisebb salátás tálat, fejjel lefelé rányomjuk a közepére. Ezt a részt fogjuk utána cikkekre vágni, és majd a tészta alá hajtani a megtöltés után. Utána megkenjük a pizza szósszal, paradicsomos vagy fokhagymás, majd szépen eloszlatva rápakoljuk a feltételeket.
Legvégül pedig kicsit meghúzzuk a cikkelyeket, majd ráhajtva a megpakolt pizzára kicsit túl is húzzuk rajta és aláhajtjuk.
Eztán már csak a sütés van hátra, a látvány pedig tényleg különleges lesz. Enni persze már épp olyan íze van, mint a nem hajtogatott pizzának. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: