Pizza másként

A pizza jóóó! 🙂 Hát még a házi pizza! Szoktál azon gondolkodni, hogy mivel dobhatnád fel? Amellett, hogy a feltételek variálásának lehetősége végtelen, az alakjával is játszhatunk, és máris sokkal látványosabb lesz! 😉

 

Hozzávalók:

A pizza tészta receptje =>

Pizza szószhoz:pizza_m_DSC02354

paradicsom püré

só, bors, majoránna

bazsalikom, oregánó

De használhatunk tejfölös fokhagymás alapot is.

A feltéthez:

Feltéteket szabadon variálhatjuk. Én most ezeket használtam:

sonkaszalámi

kolbász

paradicsompizza_maskent

kápia paprika

hagyma

kukorica

mozzarella golyók

trappista sajt

 

Elkészítése:

A szokásos módon elkészítjük a pizza tésztáját, egy fél órát állni hagyjuk, addig előmelegítjük a sütőt, és előkészülünk a feltétekkel. Kikeverjük a szószt, felvágjuk a szalámit, zöldségeket, lereszeljük a sajtot.

A tepsit kikenjük olíva olajjal, a kezünket is beolajozzuk, és így, olajos kézzel a két kezünk között kilapogatjuk a tésztát. Nekem nincs kör alakú pizza sütőm, így én hagyományos gáztepsit használtam, de szerintem így is nagyon szép kerek lett! 🙂 Én nem tudom kézen pörgetni a pizza tésztát (ez a tészta masszívabb is annál), de nagyon szépen engedi lapogatni magát. Ameddig csak tudjuk kézben lapogatjuk, aztán az utolsó mozdulatokat már a tepsibe berakva végezzük. Figyeljünk rá, hogy a lehető legegyenletesebben oszlassuk el, nehogy valahol sokkal vastagabb legyen. pizza_m_DSC02347

Fogunk egy kisebb salátás tálat, fejjel lefelé rányomjuk a közepére. Ezt a részt fogjuk utána cikkekre vágni, és majd a tészta alá hajtani a megtöltés után. Utána megkenjük a pizza szósszal, paradicsomos vagy fokhagymás, majd szépen eloszlatva rápakoljuk a feltételeket.pizza_m_DSC02349

Legvégül pedig kicsit meghúzzuk a cikkelyeket, majd ráhajtva a megpakolt pizzára kicsit túl is húzzuk rajta és aláhajtjuk.pizza_m_DSC02352

Eztán már csak a sütés van hátra, a látvány pedig tényleg különleges lesz. Enni persze már épp olyan íze van, mint a nem hajtogatott pizzának. 😉

Culin”Art a Facebook-on is =>pizza_m_DSC02356

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!