Örök kedvenc, imádom így, amikor ecetes lében állt, majd tejföl is került rá. 🙂 Kiváló köret mindenféle sült húsokhoz, hidegtálakhoz. És külön jó, hogy 1 nappal korábban is előkészíthetjük. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll az ecetes lében.
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
4 fej lila hagyma
1 teáskanál só
Az ecetes léhez:
1,5 l víz
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor (vagy 1 édeske)
1,5 evőkanál 20%-os ecet
A tejfölös öntethez:
2,5 dl tejföl
fél csapott teáskanál só
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, ha megfőtt megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, elnegyedeljük, felszeleteljük, besózzuk, negyed órát állni hagyjuk. A krumplit is kicsit besózzuk, majd összeforgatjuk a hagymával.
Elkészítjük az ecetes levet. A vizet a többi hozzávalóval elkeverjük, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint pótoljuk, ha valami még kell bele. Ráöntjük a hagymás krumplira, és állni hagyjuk. Min. 1 órát, de akár 1 napot is (hűvös helyen).
A tejfölt a sóval kikeverjük, majd szűrőlapáttal belemerjük a hagymás krumplit. Ha szükséges, akkor a levéből még egy kicsit hozzáadunk.
Tartsatok velem a budapesti Szuperinfó hasábjain és a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!
Kedves Annamária! 🙂 Igen, citrommal is lehet, kicsit ugyan más ízt ad neki, de az is finom. Akinek savasodási problémái vannak az persze csinálja azzal. De egyébként, ha valakinek nincs gondja, ez nem olyan nagy mennyiségű ecet a teljes tál krumplisalátán, ami gondot okozhat.
Ecettel vagy citrommal, de szerintem így a legfinomabb a krumplisaláta! 🙂
Mi citromban áztatjuk. Az ecet marja a gyomrot, ami az elsavasodott szervezetnek egyáltalán nem jó!
Egyébként tényleg nagyon finom!