Milyen más recepttel jöhetnék így a medvehagyma szezon közepén, mint egy egyszerű, gyors medvehagyma salátával? 🙂 Mi nagyon szeretjük a mindenféle salátákat, mert gyorsan megvan, és könnyű vacsora, vagy akár finom kísérője lehet egy főételnek is. Próbáljátok ki!
1 csokor medvehagyma
8-10 dkg puha sajt (akár sós lében érlelt)
1,5 dl natúr joghurt/ tejföl
só, bors
esetleg 1 teáskanál ecet
TIPP! Tegyetek bele egy kis fejes salátát vagy jégsalátát, ha nem akarjátok annyira intenzíven a medvehagymát. 🙂
TIPP 2! Mi ha vacsorára esszük, akkor fek szoktuk tuningolni még más zöldséggel esetleg húsfélével. Legutóbb például virsli, répa és paradicsom is került bele. Így is szépen érvényesül a medvehagyma, keverjétek bátran!
Elkészítése:
Mossuk meg a medvehagyma leveleket (ha esetleg van benne bimbós/virágos szál, azt dobjuk ki). Rakjuk kupacokba a leveleket, és vágjuk csíkokra. A sajtot is apró kockákra vágjuk.
Egy külön tálba keverjük ki a joghurtot/tejfölt egy kis sóval, borssal, ha valaki savanyún szereti, akkor az ecettel, és öntsük a felaprított medvehagymára. Keverjük jól el. Frissen is fogyaszthatjuk rögtön, de még finomabb, ha 1 órára lefedve hűtőbe tudjuk tenni összeérni.
Tartsatok velem a Culin’Art Facebook oldalán is, mert főzni-sütni jó!:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: